LiveWell_Fly
SmartKish_Fly

קציצות סייטן טבעוניות

מאת: עדן פלד, מרפאה בהולותרפיה, נטורופתיה והרבליזם קליני
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

קציצות סייטן הן התשובה לטבעונים וחובבי בריאות המבקשים לנגוס במוכר, אך שיהיה בריא וללא חלבון מן החי. פשוט להכנה, טעים ומשביע, פשוט תענוג לחיך.


סייטן הוא בעצם חלבון חיטה מעובד, קל יותר לעיכול, אך אינו מתאים לרגישים לגלוטן. בכל זאת הוא מספק טעמים עשירים וגיוון לניזונים מחלבון מן הצומח.



רכיבים ל-20 יחידות:

חבילת סייטן קפואה קצוצה במעבד מזון
חצי כוס קמח מלא/כוסמין/אורז מבושל
בצל חתוך לרצועות
שום פרוס
כ-20 פטריות שמפיניון או 2 פטריות פורטבלו/יער חתוכות לפרוסות
רבע כוס יין אדום

רבע כוס רוטב סויה איכותי
כף דבש/סילאן
כפית מלח סלעים
תיבול לפי הטעם (כמון, קינמון, פפריקה, כורכום או בהרט)

שמן קוקוס או זרעי ענבים
בזיליקום קצוץ

 

אופן ההכנה:

את הסייטן, הפטריות והבצל המבושל/מטוגן בשמן קוקוס/זרעי ענבים יש להכניס למעבד מזון/בלנדר ולקצוץ גס.

את העיסה יש להשרות כארבע שעות ברוטב סויה, שמן (במקום ביצה=חצי כוס), רבע כוס יין אדום, כף דבש/סילאן ותיבול (אפשרי להוסיף חרדל).

את העיסה המוכנה יש לערבב, ולהוסיף את הקמח/ האורז ולהכין כדורים בגודל הרצוי. (אני אישית מעדיפה גודל קטן כשל כדור פינג פונג).

לאחר מכן יש לחמם תנור על חום בינוני ולהכניס את התבנית עם הכדורים לכחצי שעה.
הרי לכם קציצות טעימות ביותר, משביעות ובריאות!!!

 

בתיאבון!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו