קציצות טבעוניות מכוסמת
מאת: מורן איינשטיין
- יועצת תזונה טבעית, בוגרת מדיקולג' ביה"ס לרפואה משלימה של המכללה למנהל
נמנעים מביצים? בקציצות האלו הכוסמת משמשת כדבק, ומעשירה אותן במינרלים חיוניים וסיבים תזונתיים.
למתכונים טבעוניים נוספים המכילים כוסמת:
כוסמת וירקות – מנה מומלצת לגיל השלישי
בלינצ'ס מכוסמת ירוקה עם טחינה ועדשים
מתכון לקציצות כוסמת טבעוניות
מצרכים:
כוס כוסמת ירוקה
צרור עלי מנגולד
2 גזרים גדולים
בצל סגול גדול
מעט שמן זית
2 כפות פתיתי שמרי בירה
כוס מים
לתיבול: מעט מלח הימלאיה, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, פסטה פיצה, כורכום
הוראות הכנה:
משרים את הכוסמת לשעתיים, מסננים ושוטפים.
קוצצים גס את עלי המנגולד ומגררים גס את הגזרים.
קוצצים את הבצל ומזהיבים אותו בשמן זית.
מערבבים יחד את כל המרכיבים ויוצרים קציצות.
מניחים נייר אפייה על גבי תבנית ומשמנים אותו מעט.
מניחים את הקציצות על גבי נייר האפייה.
אופים כעשר דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
הופכים לצד השני ואופים כחמש דקות נוספות.
צרו קשר עם מורן איינשטיין