SmartKish_Fly
SmartKish_Fly

קיצור תולדות המתוק

מאת: ליאור ניר, מאמנת תזונה הוליסטית
זמן קריאה: 2 דקות
קרה לכם פעם שהחלטתם שאתם אוכלים עוגיה אחת,אבל מצאתם את עצמכם מסיימים את כל השקית? מדוע אנחנו כל כך אוהבים מתוק?איך זה שאנחנו לא יכולים להישאר אדישים אליו?
Jeliat_In

מסתבר שבשביל למצוא את התשובה, אנחנו צריכים ללכת יותר אחורה, לידק דיוק, 30,000 שנה לפני הספירה. (מצוטט מהספר "קיצור תולדות האנושות, מאת יובל נח הררי)

"כדי להבין את בעיות השמנת היתר שמהן סובלים תושבי העולם השבע של ימינו, צריך להבין את דפוסי האכילה שהתפתחו בקרב לקטים קדמונים. אנשים היום אוהבים סוכר ואוכלים יותר מדי דברים מתוקים מכיוון שהגוף שלנו והמוח שלנו התפתחו כשדברים מתוקים היו מאוד נדירים, ומזון באופן כללי היה יקר מציאות. לפני 30 אלף שנה, לקטת ממוצעת הכירה קרוב לוודאי רק סוג אחד של דברי מתיקה – פירות בשלים. אם בשיטוטיה היא נתקלה בעץ עם תאנים בשלות, הדבר הנכון ביותר לעשות היה לאכול כמה שיותר מהן, כמה שיותר מהר. אם היא תאכל רק שתיים-שלוש תאנים, בפעם הבאה שהיא תגיע לעץ, קרוב לוודאי שהיא לא תמצא שם אף לא תאנה אחת. לכן הגוף האנושי והמוח האנושי התפתחו באופן כזה שאם הם נתקלו בדבר מתוק, התגובה שלהם היתה לאכול כמה שיותר, כמה שיותר מהר. היום, כשאנחנו נתקלים בעוגת שוקולד המצב, כמובן, שונה לחלוטין. אבל לרוע מזלנו הגוף והמוח שלנו עדיין לא שינו את התכנות שלהם. אנחנו מגיבים לעוגת שוקולד כמו שהלקטת הגיבה לעץ תאנים".

אינני אומרת שאנחנו יכולים להישען לאחור ולשחרר את המושכות בגלל שפעולה זאת מושרשת בגופנו. להפך – עלינו לגדול וללמוד מהיסטוריה של גופנו.

היום המצב הפוך, אנחנו חיים בעולם של שפע, יש הכל מהכל יותר מדי, וכמובן יש הרבה מאוד שפע לא בריא. היום אם הייתי נתקלת בעץ תאנים, אני לא חושבת שהייתי מתנהגת אחרת, גם אני הייתי אוספת לי כמה שאפשר תאנים בשלות, בידיעה שבאמת בפעם הבאה שאחזור, מישהו אחר יתענג על טעמן המתוק…

אבל עץ תאנים זה משהו אחד ומתוקים בדמות שוקולדים,ופלים, עוגות, עוגיות ושאר ממתקים על מדפי הסופרמרקטים הם משהו אחר לחלוטין. מדפי המתוקים בחנויות הם עץ בעל פירות רקובים ומי שינסה לאכול את פירותיו יחלה!

כאמור דפוס אכילת המתוק מושרש בנו, אך השאלה היא לאיזה מתוק?

בואו נחזור אל הטבע, אל העבר, וניתן לגופנו את הטוב ביותר – את מתנת הבריאה, מתוק טיבעי ולא מלאכותי וכימי, שיוצר בגופנו אושר לכל המערכות: פיזית,אנרגטית וריגשית כאחד.

תרגיל להיגמלות: שיטת ההוספה

בתור התחלה, אם קשה לכם להוריד כליל את הסוכר מהתפריט, אני ממליצה על שיטת ההוספה: כשאתם משתוקקים לדבר מה מתוק, קודם איכלו בננה, תמר או תפוז טריים. אם יש בכם עדיין הצורך לסיפוק התשוקה, איכלו גם את החטיף המיוחל, וכך תמתיקו את הגלולה המרה.

מניסיוני לאחר כמה תירגולים, הגוף מתרגל ומשווה בין הטעמים המתוקים ומבקש את הטוב הטרי והשלם ביותר – המתוקים מהטבע.

הגוף שלנו חכם, הגוף שלנו יודע, עלינו רק להקשיב למסריו ולתת לו את צרכיו האמיתיים.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. יצחק

    הדלק של המוח שלנו אלו הפחמימותץ המוח הוא צרכן הפחמימות הגדול ביותר. יתר הגוף ניזון גם משומנים. הכמיהה למתוק באה מהכיוון הזה.

  2. נאו

    זה עובד באמת, כל פעם שרציתי מתוק אכלתי פרי. אבל היום אני הולכת פירות רק בבוקר עד שעה 12. אז מה אני יכולה לעשות?

  3. בדוי

    הסוכר הוא חומר דלק שלנו.
    גם שאר אבות המזון הופכים לסוכר כשיש צורך לספק אנרגיה לכל תא ואיבר.
    המאמר ילדותי או מחוסר ידע או מזלזול באנטלגנציה של הקוראים