קוקי סאן ז'אק ברוטב לימוני
מאת: אביטל סבג
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים ל-4 מנות:
4 פטריות מלך היער (קינג אויסטר)
1 כפית שומשום מלא
למשרה:
1 כף ג'ינג'ר מגורד
3 שיני שום
1 כף שמן שומשום
מיץ מ-2 לימונים
1 כף רוטב סויה
לקישוט:
1 כפית אצות היזיקי
או ארמה
הכנה:
פורסים את הפטריות לעיגולים בעובי של 1 ו-1/2 ס"מ. מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את הפטריות כשעה. לאחר ההשרייה מעבירים את הפטריות לתבנית של מייבש מזון ומייבשים בטמפרטורה של 41 מעלות כ-30 דקות.
להגשה:
מפזרים כפית מהמשרה מעל הפטריות, זורים שומשום מלא ומניחים חוט של אצה.
לקוח מתוך הספר של אביטל סבג: "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"- הוצאת גפן ירושלים.