Bari15_Fly
Jeliat_Fly

ציר ירקות ביתי

מאת: זהר לוסטיגר בשן
זמן קריאה: < 1 דקה
אני מודה שלא תמיד יש לי ציר ירקות מוכן. במקרה כזה, אני משתמשת באבקת מרק ללא חומרים משמרים וללא תוספות שאת השם שלהן אני לא מזהה או לא מצליחה להגות (כלל אצבע לכל מוצר מזון, מבחינתי). ניתן להשיג מוצרים כאלה בחנויות טבע ובסופרים המעודכנים.

צילום: pixabay

Bari15_In

ירקות למרק

 

מצרכים:

1 כף שמן זית
2 בצלים קצוצים גס
2 שיני שום מעוכות מעט
4 גבעולי סלרי קצוצים גס
4 גזרים חתוכים
1 צרור פטרוזילה או כוסברה
1 גבעול תימין
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
2 כפיות מלח מעט פלפל שחור, רצוי גרוס טרי
כ-2 ליטרים מים
וכל הירקות שנשארו לכם במקרר: בטטה, קישוא, שומר, קולורבי, כרובית, תפוח אדמה ועוד.

הכנה:

מחממים סיר גדול, מטגנים את הבצל בשמן הזית כ-2 דקות. מוסיפים את השום, הירקות, עשבי התיבול, התבלינים והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מסננים ושומרים את הנוזל, שהוא ציר הירקות הביתי, הפשוט והעדין שלכם.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו