ציר ירקות ביתי
מאת: זהר לוסטיגר בשן
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים:
1 כף שמן זית
2 בצלים קצוצים גס
2 שיני שום מעוכות מעט
4 גבעולי סלרי קצוצים גס
4 גזרים חתוכים
1 צרור פטרוזילה או כוסברה
1 גבעול תימין
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
2 כפיות מלח מעט פלפל שחור, רצוי גרוס טרי
כ-2 ליטרים מים
וכל הירקות שנשארו לכם במקרר: בטטה, קישוא, שומר, קולורבי, כרובית, תפוח אדמה ועוד.
הכנה:
מחממים סיר גדול, מטגנים את הבצל בשמן הזית כ-2 דקות. מוסיפים את השום, הירקות, עשבי התיבול, התבלינים והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מסננים ושומרים את הנוזל, שהוא ציר הירקות הביתי, הפשוט והעדין שלכם.