Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

צ'יה פאבלובה

מאת: - שפית של רו-פוד ומרצה לתזונה ובריאות טבעית
דפי אמון מעניקה מתכון בריא ומיוחד שטוב לכל ארוחה, גם אחרי ט"ו בשבט
SmartKish_In

המתכון הזה הוא התגשמות חלום של בר, אריק ושלי

מצרכים ל-2 מנות (מתאים כארוחה קלה) / 10 מיני-קינוחים

בלנדר

2 כוסות חלב צמחי (אנחנו הכנו חלב אגוזי-לוז ביתי, אבל אפשר כל סוג אחר)

4 כפות זרעי צ'יה

חצי ק"ג תותים טריים

1 כוס פירות יער קפואים ומופשרים

חצי כוס תמרים מגולענים (כ-6 מג'הול)

רבע כוס מים

אופן הכנה (דורש לילה מראש)

מוזגים את 2 כוסות החלב לקערה מוסיפים 4 כפות צ'יה ומערבבים היטב. כעבור כ-10 דקות מערבבים שוב היטב ולאחר מכן מניחים במקרר לכ-6 שעות. ככל שהחלב יותר סמיך ושומני, המעדן יוצא יותר יציב.

כעבור מינימום 6 שעות, כאשר מעדן הצ'יה מוכן, מכינים את שאר המנה.

בבלנדר מניחים את פירות היער, התמרים והמים וטוחנים עד קבלת מרקם חלק.

את התותים הטריים קוצצים לקוביות ומערבבים יחד עם רוטב פירות היער המתוק.

מחלקים את התערובת לשתי קערות ומשטחים אותה בכל כלי. מעל התערובת מוזגים את מעדן הצ'יה ומכסים את התותים כמו שמיכה.

אוכלים מיד.

בתור קינוח – מניחים את תערובת התותים עם הרוטב המתוק בתוך כוסות צ'ייסר עד החצי ומעל מוזגים את מעדן הצ'יה עד שפת הכוס.

 

צרו קשר עם דפנה אמון – בריאות ותזונה טבעית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו