פשטידת קינואה ודלעת
מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים:
כוס וחצי קינואה מבושלת
280 גרם דלעת מגורדת + שן שום קצוצים בקוצץ ירקות
1/3 כוס נבטוטי עדשים חומות או ירוקות
2 כפות טחינה
2 כפות קוואקר דק
מלח פלפל
כורכום
אבקת צ’ילי
2 כפיות שמן זית למריחה
כלים דרושים:
קוצץ ירקות
בלנדר מוט
הכנה:
מערבבים את הקינואה, הדלעת והשום, העדשים והתבלינים.
עם בלנדר מוט מרסקים חצי מהתערובת.
מוסיפים טחינה וקוואקר ומערבבים שוב ומהדקים עם הידיים.
משמנים תבנית בכפית שמן, מעבירים אליה את תערובת הפשטידה ומהדקים.
בעזרת מברשת סיליקון מורחים מלמעלה עוד כפית שמן.
מכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל-20-30 דקות או עד שהפשטידה משחימה.