Nikui_Fly
Sunrider_Fly

פשטידת כרובית מוקרמת

מאת: נירה שניידר, מומחית להרזיה וריפוי טבעי
זמן קריאה: < 1 דקה

אל תהססו להוסיף כרובית, צילום: pixabay

Sunrider_Article

השנה החדשה עומדת בפתח, ומביאה עמה הזדמנות להתחיל מבראשית: להחליף הרגלי אכילה והרגלי אורח-חיים מזיקים ומחלישים, בהרגלים בריאים פיזית ונפשית. מדוע לא להתחיל את השינוי כבר בערב החג ולקבל את השנה בסעודת גורמה מענגת, שכולה על טהרת הטבעונות? שהרי היתרונות הבריאותיים והקולינרים של הטבעונות ידועים מקדמת דנא, ובשנים האחרונות נפוצה הבשורה בארץ ובעולם כולו.

לפניכם סדרת מתכונים המהווים תחליף בריא וטעים לארוחה המסורתית, שבדרך-כלל  כוללת מוצרים מן החי (בשר, דגים, עוף, ביצים וגבינות), כמו גם פחמימות פשוטות, סוכר לבן וקמח לבן- אשר מכבידים על הגוף ומערכותיו ומזיקים לבריאות האדם, לבעלי-החיים ולסביב. הנה הזדמנות לקבל את פני השנה החדשה- אחרת.

מתכונים אלה יכולים לשמש בתור מנות ראשונות, עיקריות או תוספות. המתכונים דורשים קצת השקעה אבל בהחלט משתלמת. נסו ותווכחו.

המצרכים (ל-10 מנות): 

1 ראש כרובית גדול, מופרד לפרחים
צרור בצל ירוק, קצוץ גס
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
מלח הימלאי
פלפל לבן

1.לבשל פרחי כרובית במים רותחים כ – 10 דקות, לסנן ולקרר.
2. להניח בתבנית פיירקס.
3.להוסיף פלפל,מלח,פטרוזיליה ובצל ירוק.

לרוטב:

2 כוסות מים
1/2 כוס אגוזי קשיו לא קלויים
2 כפות קורנפלור/ קמח כוסמין מלא/חיטה מלאה
בצל קטן, קצוץ
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
מלח הימלאי
פלפל לבן

1. לאחד את כל החומרים לבלנדר ולטחון עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
2. לבשל על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד להסמכת הרוטב. ( במידה וסמיך מדי – להוסיף עוד מים)
3. לצקת את הרוטב על הכרובית .
4. לאפות בחום 200 מעלות ל – 25 דקות עד להזהבה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו