Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

פסח - לאכול בריא וטעים

מאת: גלי לופו אלטרץ, מדריכת סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: 2 דקות
מתכונים קלים, בריאים וטעימים לפסח משולחן החג של גלי לופו אלטרץ, מדריכת סדנאות בישול בריא.

צילום: pixabay

Bari15_In

פסח – לאכול בריא ולהתענג על הטעם

אחד ממאכלי פסח המוכרים והידועים היא החזרת, כריין, החריף של הפולנים. החזרת היא שורש חריף, הנטחן יחד עם סלק המעדן את חריפותה ומעניק לה צבע משובב נפש. אם מכינים את המעדן המדמיע הזה לפי המתכון הבא, הוא גם בריא, מעורר וממריץ. יש הנוהגים לבשל את הסלק ולהוסיף חומץ וסוכר, ניתן לוותר על הוספת החומץ וסוכר אם מקפידים להשתמש בסלקים קטנים כך שיהיו מתוקים ככל שהטבע התכוון ועל החומץ ניתן לוותר משום שאיננו מבשלים את הסלק ואז אין צורך לסתור את מתיקותו היתרה שנוצרת כתוצאה מהבישול.

חזרת

חזרת. צילום: נמרוד גנישר

חזרת. צילום: נמרוד גנישר

החומרים:

1 שורש חזרת בינוני
2 סלקים בינוניים
½ כוס מים
1/3 כפית מלח (לבחירה)

אופן הכנה:

1. במטבח מאוורר היטב לקלף ולחתוך את שורש החזרת לפיסות. לקלף את הסלק ולחתוך גם אותו.
2. לגרר דק את החזרת והסלק, רצוי בדיסקית הגירור של מעבד המזון. להוציא את דיסקית הגירור ולהתקין את סכין הקיצוץ ולקצוץ את התערובת המגוררת ולהוסיף מים עד היווצרות ממרח, לתבל במלח אם רוצים.
3.  לבכות מעט ולהאנח ביידיש, אוי, א געשמאקע כריין וואס איך האב געמאכט!

חרוסת תמרים ותפוחים

לחרוסת ישנן גרסאות רבות כמספר העדות ותתי עדות בישראל. זהו מתכון ממוצא סורי  (כמוני, החרוסת דוברת יידיש אך במקור היא מחלב שבסוריה) מדובר בטיט כבד ובוצי, טעימה ומתוקה עד מאוד. מדובר כאמור במאכל בריאות- האגוזים אינם קלויים, יין אדום עשיר בנוגדי חימצון, תמרים הם פירות יבשים שאינם מגופרתים בדרך כלל וקינמון ממריץ ומחמם. אני ממליצה להשתמש בחרוסת גם למילוי של עוגיות וגם ליצירת "נקניקים" של חרוסת ומצות שבורות מגולגלים בקוקוס, מוקפאים ופרוסים.

החומרים:

1 חבילה תמרים דחוסים (500 ג')
3 תפוחי עץ קלופים
200 גרם אגוזי מלך
1 כפית קינמון טחון
½ כוס יין אדום

אופן הכנה:

1. לטחון את האגוזים בפולסים קצרים, על מנת לא להפוך אותם לאבקה, ולהעביר לקערה.
2. לגרר את התפוחים בדיסקית הגרירה הגסה ולהעביר לקערה.
3. לחמם מעט את היין (ע"מ להפיג את האלכוהול ולרכך את התמרים) ולהוסיף לתמרים במעבד המזון ולטחון. להוסיף את שאר החומרים ולעבד לעיסה אחידה.

בראוניז של פסח ללא חמאה!

לקינוח, מתכון פסחי וקבוע אצלנו, קובייה שוקולדית מרוכזת, בדיוק הסיום הנאות לליל הסביאה. קמח האורז תורם תכונות דביקות המשתדכות מצויין למהות הבראוניז. החלפת חלק גדול של השומן ברסק תפוחים מפחית את כבדות הקינוח וגם את העומס הקלורי שלו. לימות השבוע (ולא כשצריך להאכיל 40 פיות) מומלץ לאפות רק כמחצית ואף כרבע מן הכמות  ולהקטין את תבנית האפייה בהתאם.

בראוניז. צילום: נמרוד גנישר

בראוניז. צילום: נמרוד גנישר

החומרים:


200 ג' שוקולד מריר איכותי
½ כוס שמן קנולה/זרעי ענבים (מכבישה קרה)
1 כוס סוכר חום בהיר (אפשר להפחית)
8 כפות רסק תפוחים
4 ביצים
1 כוס קמח אורז מלא

אופן הכנה:

1. להמיס את השוקולד, לערבב לתוכו את השמן והסוכר ולערבב היטב. להוסיף את שאר החומרים.
2. להעביר לתבנית מלבנית גדולה (25/30 ס"מ) משומנת או מסיליקון, לאפות בחום 190 מעלות כ 12 דק'.
3. לחתוך לריבועים בסכין חדה.

לאתר של גלי לופו אלטרץ

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו