SmartKish_Fly
Bari15_Fly

פלפל ממולא בבורגול

מאת: גת וייס עבודי - עורכת פורטל EatWell
זמן קריאה: < 1 דקה
מאכלים מסורתיים שעוברים מדור לדור זה דבר יפה... אבל מה שעוד יותר יפה זה מאכלים מסורתיים שמתעדכנים, לאור המודעות ההולכת וגדלה לתזונה בריאה

פלפל ממולא בבורגול. צילום: גת וייס

Bari15_In

זהו סיפורו של פלפל ממולא שסבתי הייתה מכינה עם אורז ובשר, וממנו כולם אכלו בהנאה, עד שיום אחד…

אחת הנכדות הודיעה שהיא עברה לתזונה צמחונית.

אז סבתא מיהרה ועשתה התאמה לפלפל ממולא באורז ועמוס בירק, במקום בשר… ראו כולם כי טוב, והמתכון עבר הלאה לדור הבא.

והנה, יום אחד הדוד הצהיר, שבאורז לבן הוא לא נוגע יותר, מטעמי בריאות.

וכך הרוויחו הדורות הבאים – פלפל בשלל מילויים שהם גם טעימים וגם מזינים: קינואה, כוסמת ובורגול, שהוא המועדף ביותר על הילדים שלי.

המתכון לפניכם.

לגרסאות בריאות נוספות של פלפל ממולא:

פלפלים ממולאים בירקות

פלפלים וקישואים ממולאים כל טוב

פלפל ממולא בטופו, צנוברים ופסטו

מתכון לפלפל ממולא בבורגול

מצרכים:

4-5 פלפלים אדומים (אפשר בצבעים נוספים, אבל מבטיחה לכם שכולם יריבו על האדומים)

בצל

צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה (אם אין בררנות מיוחדת עדיף גם וגם)

כוס וחצי בורגול

2 רסק עגבניות קטן (100 גרם כל אחד)

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל ופפריקה מתוקה, לפי הטעם

הוראות הכנה:

חותכים את החלק העליון של כל פלפל ומרוקנים אותו, כדי שיוכל לשמש למילוי.

את החלק העליון לא זורקים לפח, אלא קוצצים דק את הפלפל שנשאר בו, ומכניסים לקערה.

קוצצים דק את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל ומוסיפים לקערה יחד עם הבורגול, שמן הזית, התבלינים ורסק עגבניות אחד קטן.

מערבבים היטב.

ממלאים כל פלפל עד כ-2/3 מגובהו.

מחממים בסיר כ-2 כוסות מים עם רסק עגבניות, פלפל ומלח.

מכניסים את הפלפלים הממולאים, כך שיהיו צמודים אחד לשני (הרוטב לא אמור לכסות את הפלפלים, וזה בסדר).

שופכים כמה כפות מהרוטב מעל כל פלפל.

סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים על אש קטנה-בינונית כ-40 דקות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו