Liat_Fly
LiveWell_Fly

על פלואור ובלוטת התריס

מאת: מיכל רוזן
זמן קריאה: 2 דקות
אלפי אנשים בישראל נוטלים מדי יום תרופות לבלוטת התריס, בלוטה האחראית בין היתר לחילוף חומרים תקין בגופנו ולפריון. אז מדוע לא מספרים לנו שכאשר אנחנו שותים מיים עם פלואור אנחנו מפריעים לה לעבוד כשורה?
SmartKish_In

בלוטת התריס היא בלוטה קטנה אך חשובה ביותר בגופנו הממוקמת בצוואר ואחראית על קצב חילוף החומרים, מאזן הסידן , פעילות המוח ומערכת העצבים והפוריות.

תת פעילות של בלוטת התריס היא מחלה נפוצה, בעיקר בעשרות השנים האחרונות ובישראל בלבד מאות אלפי אנשים נוטלים באופן קבוע תרופה נגד המחלה.

הסיבות למחלה המוגדרות על ידי שירותי הבריאות בישראל הן מגוונות אבל ברשימת הגורמים האפשריים לא מוזכר שאחד הסיכונים לתת פעילות של בלוטת התריס הוא הפלואור המצוי במי הברז בישראל שהם מים מופלרים (עם תוספת פלואור) ובנוסף לכך במי התהום ובמי ההשקיה.

מהו הפלואור? זהו אחד מהיסודות הכימיים הפעיל ביותר על פני כדור הארץ. לפלואור אין שום תפקיד בגוף, בניגוד ליסודות אחרים כגון סידן או מגנזיום שאחראים למאות תהליכים בגוף האדם. אולם בגלל המטען השלילי הגדול שלו הוא נוטה לבצע ריאקציות כימיות בכל מקום בו הוא נמצא. בשל תכונותו זו הוא משמש כרעלן וכפעיל בתהליכים מורכבים בעולם התעשייה ואפילו משמש בתהליך ייצור פצצות אטום. כאשר הוא מוכנס לגופנו באמצעות שתיית מים מופלרים הוא מחולל שם ריאקציות מזיקות והרסניות.

ממחקר עכשוי שהוא אחד מבין שורת מחקרים שנערכו בנושא בעולם עולה שצריכת מים המכילים פלואור גורמת להפרשת יוד בשתן.

היוד הוא אחד החומרים החיוניים לתפקוד בלוטת התריס ולייצור הורמוני הבלוטה. ככל הנראה הפלואור הפעיל מסלק את היוד ותופס את מקומו ובכך משבש את הפעילות הביוכימית של בלוטת התריס ומקטין את כמותו של אינזים הנקרא TPO ואחראי על ייצור הורמוני 3T ו4T המופרשים על ידי בלוטת התריס. מחסור בהורמונים אלו יוצר את תת פעילות הבלוטה.

מסתבר, אם כך, שההפלרה, שמוגשת לנו, אם נרצה או לא נרצה, בתוך המים כמעין "תרופה" המיועדת נגד עששת לילדים עלולה כשלעצמה לגרום לתופעה חמורה בהרבה – תת פעילות של בלוטת התריס.

מדוע אם כך נמשכת ההפלרה עד עצם היום הזה? ומה עושים ברמה האישית וברמה החברתית כדי לפעול נגד נזקי ההפלרה ולהפסקתה?

ברמה האישית מומלץ להפסיק לשתות מים מופלרים ולעבור למים מטוהרים בתהליך אוסמוזה הפוכה או על ידי תהליך זיקוק שמבוצע על ידי מתקנים ביתיים או, כברירה אחרונה, לשתות מים מינרליים (גם להם מוסיפים פלואור אבל בכמות פחותה).

ברמה החברתית, המאבק נגד ההפלרה כבר מתנהל בארץ ובעולם מזה עשרות שנים. השנה המאבק בישראל מגיע לשיאו עם הגשת בג"ץ נגד הפלרת המים. אתם מוזמנים לקרוא עוד על המאבק למים נקיים שמנהלת עמותת איזון חוזר ולחתום על עצומה נגד הפלרת המים.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. רם

    שלום רב,
    איפה אפשר להשיג מטהר מים בתהליך אוסמוזה הפוכה שמסנן גם פלואור?
    תודה

  2. ריקה

    אני מבקשת לשלוח על בלותת הטריס חומר.תודה ושבת שלום.

  3. מיכל רוזן

    בעקרון כל מסנני האוסמוזה ההפוכה האיכותיים אמורים לסנן גם את הפלואור. כדאי לעשות סקר שוק בין החברות השונות.