Jeliat_Fly
SmartKish_Fly

פלאפל ביתי בריא

מאת: - יועצת תזונה טבעית, בוגרת מדיקולג' ביה"ס לרפואה משלימה של המכללה למנהל
הפלאפל - המאכל הלאומי שלנו - יכול להיות מזון בריאות של ממש. כך תכינו אותו בבית

פלאפל ביתי בריא. צילום: מורן איינשטיין

Jeliat_In

המרכיבים של כדור הפלאפל הם דווקא בריאים, אז למה להרוס אותם בטיגון בשמן שעמד כל היום?

הכינו את הפלאפל בבית ותיהנו מכדורי פלאפל טעימים ומכל הבריאות שהם מכילים.

למתכוני בריאות נוספים של פלאפל:

פלאפל עדשים

פלאפל תרד

חביתיות פלאפל

מתכון פלאפל ביתי בריא

רכיבים:

חצי קילו גרגרי חומוס יבשים גדולים שהושרו במים כל הלילה

בצל גדול (לבן)

עלי פטרוזיליה (צרור בלי הגבעולים)

1 קישוא

5 כפות שמן זית

שום (אפשר מיובש או טרי)

כף זרעי כוסברה טחונים

כף גדושה של כמון

מלח הימלאיה דק ופלפל שחור, לפי הטעם.

הוראות הכנה:

טחנו במעבד מזון את הפטרוזיליה.

סננו את גרגרי החומוס מהמים, והוסיפו אותם.

הוסיפו גם את הקישוא והבצל.

טחנו הכל עד שתתקבל תערובת אחידה, אוורירית ופירורית.

העבירו לקערה והוסיפו את שמן הזית והתבלינים.

ערבבו היטב, כסו, והכניסו למקרר לכשעה.

חממו תנור ל-180°.

רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו מעט.

צרו כדורים, מבלי לדחוס אותם, והניחו על גבי התבנית.

אפו למשך כ-20 דקות.

בתיאבון!

צרו קשר עם מורן איינשטיין



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
    1. לירי

      מספיק רק להשרות את החומוסים ולא לבשל אותם לפני שמכניסים לתנור? אפיה של 20 דק מבשלת אותם מספיק? (כי בדרך כלל כשמבשלים בסיר חומוסים זה לוקח הרבה זמן)

    2. מורן איינשטיין

      היי לירי, עניתי לך אך משום מה התגובה לא נשמרה… המתכון מדויק, תכיני בדיוק לפי ההוראות ותחזרי לעדכן איך יצא 🙂 תשימי לב שזמני האפייה משתנים מתנור לתנור (אל תייבשי את כדורי הפלאפל)