Liat_Fly
Liat_Fly

פטה עדשים

מאת: באדיבות משק ברזילי, מסעדה צמחונית אורגנית במושב ירקונה
זמן קריאה: < 1 דקה
SmartKish_In

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):

1 כוס עדשים כתומות
3/4 1 כוס מים
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום
1 כף שמן זית
2 כפות המורכבות יחד מבזיליקום, טימין, אורגנו, פטרוזיליה קצוצים דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כפית מיסו

פטה עדשים (צילום: ירון ברנר)

פטה עדשים (צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

1. מבשלים את העדשים במים. מאדים בנפרד את הבצל, השום ועשבי התיבול בשמן זית ובסוף מתבלים במלח ופלפל.

2. מערבבים את העדשים עם תערובת הבצל והתבלינים, מוסיפים את פרורי הלחם והמיסו.

3. שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר 24 שעות.

הגשה: פורסים לפרוסות דקות את הפטה ומגישים עם קונפיטורה תאנים או אגסים וקרקרים או טוסטים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו