פטה עדשים
מאת: באדיבות משק ברזילי, מסעדה צמחונית אורגנית במושב ירקונה
זמן קריאה: < 1 דקה
המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):
1 כוס עדשים כתומות
3/4 1 כוס מים
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום
1 כף שמן זית
2 כפות המורכבות יחד מבזיליקום, טימין, אורגנו, פטרוזיליה קצוצים דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כפית מיסו
אופן ההכנה:
1. מבשלים את העדשים במים. מאדים בנפרד את הבצל, השום ועשבי התיבול בשמן זית ובסוף מתבלים במלח ופלפל.
2. מערבבים את העדשים עם תערובת הבצל והתבלינים, מוסיפים את פרורי הלחם והמיסו.
3. שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר 24 שעות.
הגשה: פורסים לפרוסות דקות את הפטה ומגישים עם קונפיטורה תאנים או אגסים וקרקרים או טוסטים.