Liat_Fly
SmartKish_Fly

עוסקים ומתעניינים בתזונה בריאה? זה הכנס שאסור לכם לפספס

מומחים עולמיים מובילים בתחום התזונה מגיעים השנה להרצות בכנס מטבוליקס, ואתם יכולים להיות שם!

משמאל לימין: פרופסור רוברט לאסטיג וד"ר ג'ייסון פאנג

SmartKish_In

לפני כשנה קיימה עמותת מטבוליקס כנס שעסק בהשפעת תזונה דלת פחמימות על שיפור הבריאות. בכנס הרצו חוקרי תזונה, ביוכימאים, ורופאים מובילים מן העולם, ונכחו בו כ-1,000 אורחים, ביניהם רופאים, תזונאים ואנשי מקצוע מענפי הבריאות השונים, כמו גם מתעניינים מהציבור הרחב.

עמותת מטבוליקס הינה עמותה ששמה לה למטרה לשפר את הבריאות המטבולית של הציבור בישראל. המחלות המטבוליות הכרוניות, כגון סכרת, כבד שומני, אלצהיימר, מחלות לב ומחלות כליות נעשות שכיחות יותר אך הן לא מחויבות המציאות. ניתן למנוע ולהפחית את שכיחותן באמצעות הרגלים פשוטים ליישום של אורח חיים בריא, ביניהם: תזונה דלת פחמימות וצום לסירוגין.

מגיפת הקורונה המחישה עד כמה מחלות רקע מטבוליות לא רק מייצרות סבל וקושי ממושכים, אלא אף מסכנות את חיינו בצורה ממשית.

זו הסיבה שעמותת מטבוליקס בחרה לקיים בעת המאתגרת הזו את הכנס השני שלה בהנחיית ד"ר מריאלה גלאנט.

הכנס, אשר יתקיים בחודשים פברואר ומרץ יהיה נגיש לצפייה אונליין, ויתקיים בפורמט של מפגש אחד מדי שבוע.

מדי שבוע (ימי חמישי בין 19:00 ל-21:00, למעט מפגש אחד שיתקיים ביום רביעי בשל חג הפורים) תתקיים הרצאה של מומחה מוביל בתחומו מהעולם (ההרצאה תלווה בכתוביות בעברית), ולאחריה יתקיים דיון פאנל של כמה מומחים על נושא ההרצאה.

ב-4.2 פרופ׳ רוברט לאסטיג, אנדוקרינולוג ילדים, ידבר על האופן שבו אוכל מעובד מוביל את כל המחלות המטבוליות המודרניות, ואיך אנו רואים את המחלות הללו כבר בילדות.

לאסטיג מתמקד בנזקי הפרוקטוז מהמזון המעובד. בנוסף להיותו רופא, הוא גם חוקר שפרסם מאמרים רבים, ואחד ממייסדי ארגון וירטה לטיפול בסכרת סוג 2, ועוסק בהנגשת תפריט בריא בבתי ספר בארה״ב.

 

ב-11.2 ד״ר בן ביקמן, ביוכימאי, ידבר על אינסולין, על תנגודת אינסולין, ועל סכרת. ספרו של ביקמן עוסק באופן שבו תנגודת אינסולין היא הבעיה שעומדת בבסיס רוב המחלות המודרניות. ביקמן חוקר במעבדתו את מטבוליזם האינסולין, הן בתאי שריר והן בתאי שומן, וכמו כן את תפקודם של הקטונים במטבוליזם האנושי.

 

ב-18.2 נינה טיישהולץ, כותבת של רב מכר זוכה פרסים בשם ״The Big Fat Surprise״ תספר לנו על ההסטוריה שהובילה אותנו לנסות ולצמצם את צריכת הכולסטרול, השומן בכלל והשומן הרווי בפרט, ואיך הדבר נעשה ללא ראיות מדעיות חותכות. בשנים האחרונות טיישהולץ מקדמת שקיפות והחלטות מבוססות ראיות בקביעת ההמלצות התזונתיות האמריקאיות.

 

ב-24.2 (יום רביעי) ד״ר ג׳ייסון פאנג, נפרולוג קנדי, יספר על האופן שבו צום יכול להיות מפתח בשיפור בריאות האדם. ד״ר פאנג משתמש בצום ככלי בקליניקה שלו, בה הוא מטפל בסכרת, השמנה, שחלות פוליציסטיות ועוד.

ד"ר פאנג כתב ספרים שעוסקים בהשמנה, בצום, ובסרטן.

 

ב-4.3 ד״ר אסים מלהוטרה, קרדיולוג, יעסוק בשאלת השומן הרווי, והאם הוא אכן מזיק לבריאות הלב כפי שמקובל לחשוב.

 

ב-11.3 ד״ר שרה הולברג, רופאה פנימאית, תספר על האופן שבו כלים תזונתיים בהם היא משתמשת עם מטופליה ובמחקרים שלה, מאפשרים רמיסיה בסכרת.

הולברג חברה גם היא בארגון וירטה.

ד״ר שרה הולברג

ד״ר שרה הולברג

הפאנלים שיתקיימו לאחר ההרצאות יציגו שורה של חוקרים ורופאים מרתקים לא פחות, ביניהם:

פרופ׳ טים נואקס (חוקר ספורט),
ד״ר ג׳ף וולק (ביוכימאי, חוקר קטונים),
ד״ר ברט שר (קרדיולוג),
ד״ר ריצ׳רד ברנשטיין (סכרתי סוג 1, רופא, מפתח התזונה הדלה בפחמימות לניהול סכרת),
ד״ר ג׳ורג׳יה איד (פסיכיאטרית תזונתית),
ד״ר כריס קנובי (רופא עיניים),
ד״ר דיוויד סינקלייר (חוקר אריכות חיים),
ד״ר קארין אלמן (נוירולוגית),
ועוד, ואף מטופלים שיספרו מנסיונם.

לפרטים נוספים והרשמה לכנס

צרו קשר עם מטבוליקס 2021



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו