עוגת שקדים, שזיפים מיובשים ואגסים טבעונית
עוגת נהדרת לפסח וגם לשאר ימות השנה.
המצרכים
לאגסים
4 אגסים קלופים וחתוכים לרבעים
6-7 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים לרבעים לאורך
כוס מים
חצי כוס סוכר קנים אורגני
לבצק
100 גרם שקדים טחונים
80 גרם שמן קוקוס במצב נוזלי
100 גרם סוכר קנים אורגני/סוכר קוקוס אורגני
2 בננות בשלות מרוסקות
50 גרם רסק תפוחים לא ממותק
1/2 כפית קינמון
3 כפות קמח קינואה
אופן ההכנה
במחבת מבשלים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים את האגסים, מבשלים כעשר דקות, מוסיפים את השזיפים ומבשלים עוד חמש דקות.
בקערת מערבל מערבבים את שמן הקוקוס עם הסוכר עד לקבלת קרם אחיד, מוסיפים את השקדים, הבננות, רסק התפוחים, הקינמון והקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית ומסדרים בה את האגסים והשזיפים המבושלים.
אופים בחום של 180 מעלות כ 35-40 דקות.
המתכון מבוסס על מתכון של ברי סייג שפורסם במגזין "על השולחן", גליון 236
גילת רווה אור – יצירה טבעונית במטבח