עוגת שוקולד חמה ללא גלוטן
מי לא אוהב עוגת שוקולד חמה, מעט נוזלית או אפויה? לשים מעל מעט גלידה או אפילו לא, לא משנה מה העונה, זה קינוח מנחם, מרגיע ומפתיע. ויסלחו לי כל חברי הקונדיטורים, אין פה שום זכר להקצפת חלמונים או חלבונים, או רגע מרגש של דיוק כשמוציאים מהתנור.
חשוב להשתמש בשוקולד איכותי, עם אחוז מוצקי קקאו גבוהים. זה כל הטעם, אם השוקולד לא טעים אז לא הצלחנו. אני אוהבת להרגיש את הטעם של השוקולד ולהרגיש מעט את המרירות אם אתם לא כמוני תוסיפו יותר מייפל או ממתיק אחר.
הכמות במתכון מספיקה לשלוש מנות, אפשר ואולי רצוי להכין כמות כפולה או יותר, כי אפשר לשמור במקרר ארבעה ימים ולאפות מתי שרוצים. 7-10 דק ויש לנו אפילו עוגה לקפה של אחה״צ.
המרכיבים:
4 כפות קמח שקדים
1 כף קקאו
1/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתייה
3/4 – 1 כוס שוקולד מריר 60%-80%
1 כף שמן קוקוס
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב שקדים/אורז/סויה
2 כפיות חומץ תפוחים
4 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
2-4 כפות סירופ מייפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממיסים, תוך כדי ערבוב, את השוקולד והשמן בבן-מארי על אש נמוכה.
- מערבבים את הווניל, החלב עם החומץ, רסק התפוחים והמייפל. מוסיפים לשוקולד ומערבבים.
- מערבבים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והסודה לשתייה בקערה.
- מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
- בכלי אישי חסין חום, שמים 2-3 כפות מהתערובת ואופים כ 7-10 דקות.
- העוגה צריכה להיות אפויה מבחוץ ונוזלית מבפנים לפי המידה האהובה.