Liat_Fly
RUMALYA_Fly

עוגת "גבינה" טבעונית בניחוח לימון ומייפל

מאת: המתכון באדיבות משק ויילר
זמן קריאה: < 1 דקה
הוכחה מתוקה שאפשר ליהנות מקינוח טעים בלי להתפשר על הבריאות

עוגת "גבינה" טבעונית בניחוח לימון ומייפל. צילום: נמרוד סונדרס - foody

Bari15_In

המתכון הבא, המבוסס על טופו עשיר בחלבון, מציע אלטרנטיבה טבעונית, מזינה ודלת שומן לעוגת גבינה מסורתית.

העוגה מושלמת עבור טבעונים, אוהבי בריאות או סתם חובבי קינוחים המחפשים מתכון קל, בריא וגם טעים להפליא.

נסו להגישה לאורחים, והתכוננו למחמאות.

לקינוחי בריאות טבעוניים נוספים:

טפיוקה ברוטב רימונים ופירות יער

עוגות גזר אישיות עם קרם וניל

רולדת שוקולד טבעונית וללא גלוטן עם קרם קפה

מתכון עוגת "גבינה" טבעונית בניחוח לימון ומייפל

מצרכים:

לבסיס:

3 כפות שמן קוקוס מומס

כוס קמח שקדים

2 כפות סוכר קוקוס (או ממתיק אחר)

למילוי:

400 גרם טופו משי רך

חצי כוס חלב סויה

שליש כוס מיץ לימון טרי

2 כפות גרידת לימון

חצי כוס סירופ מייפל

רבע כוס קורנפלור

חצי כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים יחד את כל מרכיבי הבסיס לתערובת אחידה.

משטחים היטב את התערובת בתחתית של תבנית אפייה.

אופים כעשר דקות, עד להזהבה קלה של הבסיס.

בינתיים מכינים את המילוי:

טוחנים את כל המרכיבים של המילוי יחד במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת חלקה.

יוצקים את התערובת שהתקבלה על הבסיס האפוי.

אופים כ-30 דקות נוספות בתנור, עד להתייצבות העוגה.

מומלץ לקרר את העוגה היטב במקרר, למשך מספר שעות, לפני ההגשה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו