LiveWell_Fly
SmartKish_Fly

עוגת בננה טבעונית

מאת: ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל ובישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Liat_IN

חומרים:

1 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח קינואה /  קמח שיבולת שועל / קמח לבן
1/3 כוס קמח שיפון
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
3 כפות זרעי פשתן
1/2 כוס מים פושרים
1/2 כוס שמן לאפיה (סובין אורז, זרעי ענבים, קנולה)
1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי (לא סירופ בטעם מייפל) או דבש
3/4 כוס סוכר חום
3 בננות בשלות
1/2 כוס חלב סויה
1/2 כוס שברי אגוזי מלך או שוקולד צ’יפס

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור לחום בינוני.
2. בקערה לערבב את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
3. במטחנת תבלינים או במטחנת קפה לטחון את הפשתן לאבקה דקה (לצורך זה לא ניתן להשתמש בפשתן טחון מראש).
4. להעביר את הפשתן הטחון לקערה להוסיף את המים ולערבב במהירות כדקה, עד שנוצרת עיסה דביקה.
5. להוסיף את השמן, המייפל והסוכר ולערבב.
6. לרסק את הבננות ולהוסיף אותן לקערה של הרכיבים הרטובים עם חלב הסויה.
7. להעביר את הבלילה שהתקבלה לקערת הקמח ולערבב עד להיווצרות של עיסה אחידה.
8. להוסיף את אגוזי המלך או את השוקולד.
9. להעביר לתבנית ולאפות במשך 15-20 דקות.
10. לצנן ולהגיש.

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו