עוגיות טחינה ללא גלוטן
מאת: השף אבי ביטון
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים (לכ-20 עוגיות):
400 גרם ממרח שומשום עם סילאן של "אחוה"
1/4 כוס רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח דק
100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
25-30 שקדים שלמים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים במעבד מזון ממרח שומשום, קורנפלור, אבקת אפיה, תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב.
- מרטיבים מעט את הידיים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך ומניחים בתבנית, במרווחים. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט.
- אופים בתנור במשך 10-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.
- מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים.
המתכון באדיבות "אחוה" והשף אבי ביטון שמגישים לרגל החורף מתכון מתוק ומפנק.