himalayaKrem_Fly
Nikui_Fly

עוגיות דלעת

מאת: ורד לב, נטורופתית ויועצת הנקה
זמן קריאה: < 1 דקה
Nikui_IN

חומרים:

מחית מפיסה של דלעת מבושלת/ מאודה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי/ דבש
2.5 כוסות קמח שקדים
1 כף קמח קוקוס
1/2 כפית סודה לשתייה/ אבקת אפייה ללא אלומיניום
2 כפיות תבלינים טחונים: קנמון, הל, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר
קמצוץ מלח גס
2 כפות צימוקים/ חמוציות/ נתחי פירות יבשים או פצפוצי שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים תבניות עם ניירות אפייה.
במטחנת תבלינים טוחנים את כל התבלינים לאבקה (אפשר גם להשתמש באבקות טחונות כבר, אם כי אני הכי אוהבת לטחון לבד).
מערבבים את החומרים היבשים יחדיו: קמחים, סודה לשתייה, תבלינים.
בקערה אחרת מערבבים היטב את מחית הדלעת, הביצה, הממתיק ותמצית הוניל.

מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. מניחים מלוא הכף מהתערובת ליצירת עוגיות בתבניות האפייה. משטחים את כולן בעזרת גב הכפית. אופים במשך כ-20 דקות (אני מתחילה לבדוק אחרי 15 דקות בערך, אם לא נשרפו).
מוציאים את העוגיות כאשר הן מוכנות ומניחים להצטנן

מאחר ואני בתקופת הדלעת של העונה אני מוכנה לנסות כל מה שיש בו דלעת. כך הגעתי גם לעוגיות האלה שנראו חמודות לאללה. לא היה לי כוח ללכת על הציפוי, על אף שמי שיעשה זאת בטח ייהנה ממנו מאד. הנה המתכון המקורי עם הציפוי

לבלוג של ורד, מה יש לצהריים

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו