Laisha_Fly
PassoverFocus_Fly

סלט עדשים עם עלים ירוקים

מאת: דפנה שני
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

מצרכים:

200 גרם עדשים ירוקות
400 גרם תרד טרי שטוף חתוך גס
חצי צרור עלי כוסברה קצוצים גס
5 גבעולי בזיליקום ו-5 גבעולי נענע, קצוצים.
מיץ מחצי לימון.
10 כפות שמן זית
כפית כמון טחון. מלח ופלפל שחור גרוס
בצד: גביע יוגורט, כפית דבש, כפית כמון. מלח

אופן הכנה:

1. קולים גרעיני כמון וכוסברה כמה דקות במחבת חם וטוחנים בעלי ומכתש.

2. מבשלים עדשים בסיר גדול עם הרבה מים. מוסיפים כמון ומלח ומבשלים כ- 20 דקות עד שהעדשים מתרככות אך שומרות על צורתן. מסננים ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים מיץ לימון ו- 5 כפות שמן זית.

4. מחממים שמן נותר במחבת ומוסיפים את התרד, מלח ופלפל ומבשלים עד שהעלים מתרככים כ- 5 דקות ומסירים מהאש.

5. מוסיפים עשבי תיבול. מאחדים עם העדשים ומערבבים.

6. מגישים בליווי יוגורט עם דבש ומלח.

*ניתן להגיש את המנה קרה/חמה/ פושרת.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו