Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

עגבניות ממולאות באורז שחור, אספרגוס ופטריות

מאת: ציונה מלמן
זמן קריאה: < 1 דקה
אורז שחור הוא סוג של אורז מלא, והוא בעל ניחוח עדין במיוחד המזכיר חמאה ואגוזים. האורז השחור מוכר גם בשם "האורז האסור", כנראה משום שקיסרי סין הקפידו לשמור אותו לעצמם...

עגבניות ממולאות באורז שחור, אספרגוס ופטריות (ציונה מלמן)

Bari15_In

6 – 4 מנות  (תלוי בגודל העגבניות)

המרכיבים

חצי כוס אורז שחור (forbidden" Emperors rice", ניתן להשיג בחנויות הטבע)
או אורז אדום
6-8 פטריות בגודל בינוני, מסוג שיטאקי או פורטבלו
3 כפות בצל אדום קצוץ דק
6 – 4  גבעולי אספרגוס טריים
6 – 4 עגבניות בשלות גדולות
חצי כפית שמן קוקוס
1 כפית מלח
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית אורגנו יבש
חצי כפית מרווה טרייה או יבשה

אופן ההכנה

1. יש לחתוך את החלק העליון של העגבניות. בעזרת כפית, לרוקן את תכולת העגבנייה כולל הזרעים (אפשר לשמור אותם למתכון אחר).
2. להכניס את האורז לסיר ולהוסיף 1 כוס מים, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל כ 30-40 דקות.
3. בסיר נפרד, לשים את שמן הקוקוס והבצל ולבשל 5 דקות על אש בינונית. להוסיף את השום ולבשל דקה נוספת.
4. להוסיף את הפטריות ועשבי התיבול ולבשל 10 דקות נוספות. להוסיף את האספרגוס ולבשל 5 דקות נוספות. לטעום ולהתאים תיבול.
5. להוסיף את התערובת לאורז ולערבב יחד.
6. למלא את העגבניות עם תערובת האורז עד למעלה.
7. להניח את העגבניות בתבנית מתאימה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות צלזיוס.
8. לאפות כ-30 דקות.
9. להוציא מהתנור ולהמתין 3-5 דקות. לטפטף שמן זית מלמעלה ולהגיש מיד.

ציונה מלמן – שפית ומנחה לאורח חיים בריא

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו