סלט רו-פוד בסגנון פאד-תאי עם רוטב אסייתי קרמי ומשגע
אחת המנות הראשונות שגרמו לי להתאהב בעולם הרו-פוד.
זה מתחיל בסלט צבעוני ועסיסי אשר משדכים לו את הרוטב המושלם הופך להיות מוקפץ אסייתי ממכר על טהרת ה-Raw-Food, מזון מלא-חיים ועוצמה. זוהי מנה שתמיד שובה את לב האורחים שלי שמתענגים על הרוטב המיוחד והכל-כך פשוט להכנה.
בסדנת "רו-פוד: סלטים, רטבים וממרחים" עם דפנה אמון נלמד איך להיות מאסטרים בהכנת רטבים וממרחים בריאים ומהירים שיגרמו לכם להתאהב מחדש בתזונה הטבעית.
יום שישי ה-17/11, 9:30, "אוכלים בריא 9", גבעתיים. לכרטיסים לחצו כאן. מספר המקומות מוגבל.
המצרכים
לבסיס המנה
5 עלי חסה קצוצה לרצועות
1 כוס עלי בייבי-תרד/רוקט
2 זוקיני טריים חתוכים לאטריות באמצעות ספירולייזר או קולפן ז'וליאנים
1 גזר חתוך לז'וליאנים
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1/2 כוס כרוב סגול פרוס דק-דק
לרוטב
3 כפות טחינה גולמית
חצי כוס מיץ תפוזים
2 תמרים
1 כף מיץ לימון
פרוסת ג'ינג'ר דקה
¼ שן שום (רשות)
2 כפות מחית תמרינדי (רשות)
לעיטור
חופן שברי-פסטוק טבעי לא קלוי – רשות
חופן כוסברה קצוצה
חופן בצל-ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)
אופן ההכנה
הכנת הרוטב
בבלנדר מניחים את כל מרכיבי הרוטב ומפעילים על עוצמה גבוהה עד קבלת רוטב סמיך ואחיד. הרוטב יכול להישמר יום-יומיים במקרר
הרכבת המנה
בקערת ערבוב מניחים את כל ירקות המהווים את הבסיס למנה.
מוזגים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
מניחים בקערת הגשה ומפזרים מעל את עיטורי הפסטוק, כוסברה, בצל-ירוק ולימון
מגישים מיד.