SmartKish_Fly
Bari15_Fly

סלט קינואה עם תפוחים ושקדים

מאת: ציונה מלמן, שפית ל- Raw Food
זמן קריאה: < 1 דקה
Liat_IN
סלט קינואה צילום: איה שטיפטל

סלט קינואה צילום: איה שטיפטל

רכיבים:

2 כוסות קינואה אדומה מבושלת/ חצי אדומה וחצי לבנה/ תערובת של אדומה, שחורה ולבנה

2  תפוחים אדומים, מגורדים גס או קצוצים לחתיכות קטנות

1 כוס שקדים קצוצים (השרו את השקדים ל 6-8 שעות, שטפו ונגבו במגבת. כעת קצצו את השקדים)

אפשר גם להשרות אותם יום יומיים קודם, לשטוף ולשים בצנצנת במקרר. הם יכולים להשאר במקרר יומיים שלושה

½ כוס גרעיני רימונים/ חמוציות

8 עלי מרווה טריים קצוצים דק

¼ בצל אדום חתוך לחצאי עיגול דקים

10 זיתי קלמטה שחורים מגולענים וקצוצים

½ חבילת פטרוזיליה קצוצה דק

10 עלי נענע קצוצים דק

לרוטב:

1 תפוח חתוך

2 אגסים חתוכים

1/3 כוס שמן זית

2 שיני שום

¼ בצל קטן

מיץ מחצי לימון

½ כפית גרידת לימון (או לפי הטעם)

6 עלי נענע

¼ כוס מים

¼ כפית אבקת צ'ילי

אופן ההכנה:

לערבב את כל הרכיבים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך. ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד פרי, לימון או רכיבים אחרים.

אפשרויות נוספות:

– להוסיף אבקת צ'ילי לרוטב

– להשתמש בכוסברה או שמיר טרי במקום או בנוסף לפטרוזיליה.

בתיאבון!

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו