natu_Fly
In2024_Fly

סלט קייצי רענן

מאת: עדי סוקול קצירי, מאמנת תזונה ובריאות
זמן קריאה: < 1 דקה
אני מוצאת את עצמי בצהרי היום, רוצה להספיק להכין (ולאכול כמובן) ארוחת צהרים מזינה בחצי שעה
supherb_IN

רכיבים:

כוס קינואה/בורגול (שישאר גם לבעל וליום למחרת)

חופן ריג'לת הגינה (עלים ומעט גם מהגבעול) – גדלה לה פראי בגינתנו

חופן עלי נענע קצוצים – חובה

תירס אורגני (זו העונה! כמה נפלא ומתוק) ללא בישול! להוריד מהקלח

חופן שעועית ירוקה/צהובה טרייה (לאכול ללא בישול או לאחר אידוי קל)

מעט עלי שמיר קצוצים – משתלבים נהדר עם התירס ומאוד מרעננים את המנה (ניתן גם בזיליקום ופטרוזיליה)

בצל סגול קטן חתוך לרצועות דקות

מלפפון חתוך גס

עגבניה חתוכה גס

מעט חמוציות ללא סוכר

חופן זרעי דלעת

לתיבול: שמן זית, חומץ בלסמי איכותי, חצי לימון, מלח גס איכותי ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה:

1. להכנת הקינואה: להרתיח בסיר גדול 2 ליטר מים, לשטוף את הקינואה תחת מסננת ולבשל 10 דקות בלהבה בינונית עם מכסה פתוח. לבדוק שמוכן (כאשר יש עיגול קטן מסביב לכל זרע), לסנן ולשטוף במים קרים.

להכנת הבורגול: להשרות חצי שעה במי ברז, להרתיח מים ולשפוך לתוך קערה ולהשרות את הבורגול במים הרותחים כ- 15-20 דקות. (הבורגול מתנפח וסופח חלק מהמים). לסנן תחת מי ברז

2. מניחים הכל בקערה ומטבלים

*מומלץ לליווי המנה: להכניס לתנור פרוסות דלעת (עם הקליפה) עם מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור וענף רוזמרין. עוד ליווי נחמד זה סלק מבושל במים (כשעה) או/גם תפוח אדמה סגול מבושל (מתוק להפליא של רעי מגן השדה) ומוגש עם מעט שמן זית ומלח גס איכותי- מעדן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו