Bari15_Fly
Jeliat_Fly

סלט טריו קיצי

מאת: אביטל סבג וזהר צמח וילסון
זמן קריאה: 2 דקות
Bari15_In

סלט טריו קיצי

המצרכים הדרושים לכמות
של ארבעה סועדים:

2 גזרים
1 סלק גדול
2 כוסות גרגיר או אורגולה
כוס כוסברה טרייה
כף גבעולי תימין או אורגנו טריים
כף טחינה גולמית משומשום מונבט
פלפל צ'ילי טרי
2 כפות שמן זית מכבישה קרה
לימון
אשכולית
שן שום
חצי כפית זרעי כמון
חצי כפית זרעי חרדל
כף שומשום מלא
כף בוטנים
חצי כוס אגוזי מלך
כפית פלפל שחור
כפית כמון
רבע כפית אבקת פלפל צ'ילי
אחד וחצי כפיות מלח גס אפור
רבע כוס מים אופן ההכנה
מגרדים במגרדת את הגזרים לחוד ואת הסלק לחוד, שוטפים היטב את הגרגיר וקוצצים.
מכינים לכל אחד מהירקות את הרוטב שלו ובהגשה מניחים בצלחת גדולה בנפרד כל אחד מהם.

הרוטב לסלק
כף גבעולי טימין או אורגנו,כף טחינה גולמית משומשום מונבט, חצי לימון סחוט, רבע כוס מים, חצי כפית מלח גס אפור.
מפזרים מעל כף שומשום מלא

הרוטב לגרגיר
אגוזי מלך קצוצים גס, פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק, מיץ מהאשכולית, כף שמן זית, חצי כפית מלח גס ופלפל שחור

הרוטב לגזר
חצי כפית מלח גס, כף בוטנים קצוצים, כף שמן זית, חצי כפית זרעי כמון,זרעי חרדל, קורט כמון, רבע כפית אבקת פלפל צ'ילי, כף מיץ לימון, 2 כפות כוסברה קצוצה

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו