סלט חורפי בצבעים
הטבע יודע מה הוא עושה – וכל צבע בצלחת מספר סיפור של בריאות.
האגודה למלחמה בסרטן ממליצה לצרוך מדי יום לפחות חמש מנות (כ-400 גרם) של ירקות ופירות ממגוון צבעים, ולא במקרה.
כשאנחנו אוכלים ירקות ופירות, אנו מזינים את הגוף בפיטוכימיקלים פעילים, שמפחיתים חמצון ודלקת, מחזקים את מערכת החיסון ומסייעים לנו לצמצם את הסיכון למחלות כרוניות – ובהן סרטן, מחלות לב וכלי דם והזדקנות מוקדמת.
כדי לחזק את ההשפעה, אנחנו בוחרים לשלב צבעים שונים: אדום, כתום, ירוק, לבן וסגול. כל צבע תורם רכיבים ייחודיים, והשילוב ביניהם מאפשר לגוף ליהנות מסינרגיה תזונתית שמגבירה את ההגנה הטבעית שלו.
זהו מתכון פשוט שממחיש כיצד בחירה יומיומית קטנה יכולה להפוך להזדמנות גדולה לשמירה על הבריאות – טעימה אחת בכל פעם.
למתכונים נוספים:
ארוחה ללא בשר: קדירת עדשים עם גריסים
סלט חורפי בצבעים
מרכיבים:
1/2 כרובית (לא מבושלת) מפורקת לפרחים קטנים
גבעולי עירית
קוביית דלעת (לא מבושלת) חתוכה לקוביות קטנות
4 פלחי פומלה מפורקים לחתיכות
7 תותי שדה פרוסים
שמן זית לפי הטעם
2 שיני שום חתוכות
מיץ לימון לפי הטעם
קורט מלח
מה עכשיו?
מערבבים הכול ביחד
בתיאבון!
הסלט הזה הוא הוכחה שקל, מהיר וטעים לאכול בריא: צבעוני, רענן ומלא רכיבים טבעיים התורמים להפחתת סיכון למחלות ולשמירה על הבריאות לאורך זמן.



