סלט אינדונזי טבעוני כמו במסעדות
עכשיו, כשעונת האבוקדו בשיאה, זה הזמן המושלם ליהנות מסלט אינדונזי טבעוני עשיר ומפנק, שמביא את הטעמים האקזוטיים של דרום מזרח אסיה ישר אל הצלחת שלכם.
שילוב של ירקות טריים, טופו פריך ואבוקדו קרמי, יחד עם רוטב מיוחד – הופך את המנה הזו לא רק לחגיגה קולינרית אלא גם לבחירה בריאה במיוחד.
למתכונים נוספים מדרום מזרח אסיה:
סלט פפאיה ומלפפון בסגנון תאילנדי
מתכון לסלט אינדונזי טבעוני כמו במסעדות
מצרכים ל-2 סועדים:
אבוקדו בשל
3 מלפפונים גדולים
1 גזר
חצי פלפל צהוב
חצי פלפל אדום
200–250 גרם טופו חתוך לקוביות או לרצועות דקות
חצי כף שמן שומשום
קורט מלח
עלי נענע (לקישוט)
לרוטב:
3 כפות סויה
2 שיני שום כתושות
חצי כפית ג'ינג'ר כתוש
2 כפות של מיץ לימון
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי פלפל צ'ילי אדום קצוץ
3 כפות שמן שומשום
כף חמאת בוטנים טבעית
הוראות הכנה:
חתכו את האבוקדו לקוביות והניחו בקערה.
חצו את המלפפונים, הוציאו את הליבה ופרסו אותם לרצועות דקות.
קלפו את הגזר, פרסו אותו דק באמצעות קולפן וחתכו לרצועות.
חתכו גם את הפלפלים לרצועות דקות.
מרחו את רצועות / קוביות הטופו במעט שמן שומשום ומעט מלח, והקפיצו במחבת חמה כ-5–7 דקות עד שהוא פריך מבחוץ ורך מבפנים.
ערבבו יחד את כל הרכיבים של הסלט בקערה.
ערבבו היטב את כל הרכיבים של הרוטב בקערה נפרדת.
שפכו מהרוטב על הסלט וקשטו בעלי נענע.
לא חייבים לשפוך את כל הרוטב.
אפשר להגיש את המנה עם תוספת של רוטב בצד.