PassoverFocus_Fly
Laisha_Fly

בוטנים קלויים בנוסח אינדונזי

מאת: אורלי גרובר
זמן קריאה: < 1 דקה
חטיף נהדר לשעות אחה"צ או הערב עם משקה מרענן בצד הבוטנים המופלאים האלה

(צילום: אורלי גרובר)

PassoverFocus_IN

המרכיבים

2 כוסות בוטנים לא קלויים

כף וחצי דבש או לטבעונים, אגבה (מייפל או סילאן לא מתאימים כאן)

כף וחצי שמן קוקוס

2 כפיות מלח הימאליה או מלח ים

2 כפות אבקת קארי טובה

אופן ההכנה

במחבת רחב מחממים שמן קוקוס ודבש עד שהם נוזליים, הם לא ממש מתערבבים זה בזה וזה בסדר.

שופכים פנימה את הבוטנים ומערבבים לציפוי מלא.

מוזגים מיד לתבנית ומסדרים את הבוטנים בשכבה אחת.

מכניסים לתנור שחומם ל-150 מעלות.

אופים 30 עד 40 דקות. מדי פעם מערבבים את הבוטנים כדי לוודא שהקלייה אחידה.

שימו לב! הבוטנים מוכנים כשהם מזהיבים. הם לא אמורים להשחים.

שימו לב לצבע של הבוטנים ללא הקליפה, בוטנים לא קלויים מגיעים עם הקליפה הדקה שלהם

שמתקלפת לפעמים עם הקלייה.

כשהבוטנים מוכנים, מכינים קערה עם מלח ואבקת קארי. מערבבים אותם יחד ואז שופכים פנימה את הבוטנים החמים.

מערבבים היטב עד שהם מכוסים לגמרי באבקה.

מניחים להצטנן על משטח עם נייר אפייה כדי שלא ידבקו למשטח.

הערות והמלצות

אפשר לשמור בקופסא אטומה. יוצא נהדר, וסיכוי טוב שהקופסא תישאר ריקה…

מי שלא אוהב קארי יכול להמיר באבקת שום, או תערובת תבלינים לברביקיו חריפה מעט (בלי מונוסודיום גלוטמט כמובן!)

או בסתם מעט מלח.

אורלי גרובר, ZeBarie

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו