סירות טבעוניות של קישואים במילוי פטריות וטופו
לצד המנות המסורתיות שכולנו מחכים להן, אנחנו מחפשים גם את המנה ההיא שתפתיע את האורחים בשולחן החג, ותוסיף טעם רענן, קליל ומיוחד.
המנה הבאה של סירות קישואים במילוי טבעוני היא בדיוק מנה כזו!
והבונוס – היא גם יפה להפליא, ופשוטה מאוד להכנה.
למתכוני בריאות נוספים על בסיס קישואים:
מתכון לסירות קישואים במילוי פטריות וטופו
מצרכים:
5 קישואים גדולים
1 חבילת טופו במרקם רך
סלסלת פטריות
1 בצל גדול
רבע צרור עלים ירוקים (פטרוזיליה/סלרי/כוסברה) + כמה עלי מרווה טריים
תבלינים: עלי דפנה, פפריקה אדומה, אורגנו, תימין, פלפל ומלח
שמן זית
הוראות הכנה:
חממו תנור ל-180°.
גרדו את הטופו, וקצצו את הבצל, הפטריות ואת העלים הירוקים.
חממו שמן זית במחבת, וטגנו את הבצל + כמה עלי מרווה קרועים.
הוסיפו למחבת את הפטריות, הטופו והעלים והמשיכו לטגן עד להזהבה וריכוך.
הוסיפו את התבלינים.
כעת, חתכו את הקישואים לחצי מהאורך ורוקנו את התוכן בעזרת כפית (כדאי לשמור את השאריות להעשרת פשטידות, מרקים או תבשילים).
את הקישוא המרוקן חתכו לרבעים ומלאו בתערובת שהכנתם.
הניחו על נייר האפייה, זלפו שמן זית, והכניסו ל-30 דקות בתנור.
בעשר הדקות האחרונות, מומלץ לעבור למצב גריל.
הוציאו מהתנור כשהקישוא מזהיב ומתרכך.