Liat_Fly
SmartKish_Fly

סירופ אגבה, נקטר אגבה

צילום: pixabay

SmartKish_In

אגבה הוא צמח הגדל במקסיקו ומכיל מיץ מתוק ודביק. תושביה הקדמונים של מקסיקו קידשו את הצמח. כשהספרדים הגיעו הם התסיסו את מיץ האגבה כדי ליצור טקילה. סירופ האגבה מכיל 90% פרוקטוז.

חלק מאתרי האינטרנט המוכרים סירופ אגבה טוענים שתכונותיו הן כדלהלן:

למעשה, דבר מאלה אינו נכון. כדי להבין את האמת על סירופ האגבה יש ללמוד את ההיסטוריה שלו כממתיק. בתחילת שנות ה-80 גידלו "אגבה כחולה" רק לצורך ייצור הטקילה. המגדלים חשו שאינם מרוויחים מספיק במכירת אגבה ב-50 דולר לטון והחליטו להתאגד ולייצר בהידרוליזה סירופ אינולין עתיר פרוקטוז (דומה לסירופ התירס עתיר הפרוקטוז). בתערוכת המזון הטבעי באנהיים (Anaheim) הם הציגו את סירופ האגבה החדש כ"ממתיק טבעי שמשתמשים בו מאז ימי האצטקים". הם לא גילו שזו הייתה פרוקטוז מעובדת באופן כימי.

בינתיים, בשל עודף קציר של אגבה כחולה, היא נמכרה ליצרני הטקילה במחיר של 2,600 דולר לטון. כמובן שיצרני סירופ האגבה נשאלו איך הם מצליחים למכור אותו כל כך בזול כש-40% ממבשלות הטקילה נאלצות לסגור את המפעלים בשל מחסור באגבות. הם ענו כי הם משתמשים בסוגים אחרים של אגבות (יש 136 סוגים). כשסוגים אלו נבדקו, נמצא כי הם רעילים לבני אדם; הם גורמים להרס הקרום של כדוריות הדם האדומות וכמות של 2 גר' מהם עלולה לגרום לאישה הרה להפיל את ולדה.

מפיצי האגבה נתפסו גם כשהם מדביקים תוויות סירופ אגבה על מיכלי סירופ תירס עתיר פרוקטוז. כשאחד המפיצים נתפס במעשה זה, גנב מנהל בכיר בחברה את כל נכסי ההון של החברה וברח מארצו. אחרי אירוע זה ניהל ה-FDA חקירה של ספקי האגבות וקבע כיצד יש לתאר על התוויות את מרכיבי הסירופ. על פי התקנות יש לרשום את כל המרכיבים בשמם הידוע, כדי לא לבלבל את הצרכנים. כלומר, אם המרכיב העיקרי של האגבה הוא אינולין, אזי הידרוליזה של אינולין יוצרת סירופ שמורכב בעיקר מפרוקטוז, ולכן השם המתאים למוצר יהיה סירופ אינולין שעבר הידרוליזה.

האם מוצרים המכילים סירופ אגבה מסוכנים?

איש אינו יודע את התשובה בוודאות. אי אפשר לומר אם המוצר מופק מאגבות רעילות או שהוא סירופ תירס. אבל גם אם הוא 'רק' אינולין שעבר הידרוליזה ליחידות הפרוקטוז הבונות אותו, הפרוקטוז המעובד בדרך זו משפיע בכל הדרכים השליליות המיוחסות לסוכר פשוט. לפיכך, יש להימנע מסירופ אגבה.

למידע נוסף אודות סירופ אגבה | נקטר אגבה מתוך הספר "הונאה מתוקה בהוצאת פוקוס"

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו