Bari15_Fly
LiveWell_Fly

סיקור כנס נטורופתיה

מאת: ענת דלל, נטורופתית
זמן קריאה: 3 דקות
ענת דלל סיקרה את הכנס של האגודה לנטורופתיה ותזונה טבעית שהתקיים בנושא נטורופתיה ואונקולוגיה אינטגרטיבית. בין הנושאים בהם דנו: מזונות מעודדי ונוגדי סרטן, תוספי תזונה שנמצאו יעילים והמלצות תזונתיות נוספות.
Liat_IN

ביום רביעי ה- 24/11/10 השתתפתי בכנס של האגודה לנטורופתיה ולתזונה טבעית בנושא:
"נטורופתיה ואונקולוגיה אינטגרטיבית", שהתקיים במרכז הכנסים במגדלי עזריאלי.
נושא זה נבחר בעקבות פניות רבות של מטפלים אשר חשו צורך להתמקצע ולהבין יותר את מהות הטיפול בחולה האונקולוגי.

הטיפול במחלת הסרטן בעזרת שיטות טיפול טבעיות כטיפול משלים לרפואה הקונבנציונלית יכול להועיל רבות לחולה הן בטיפול והן במניעת המחלה. הנטורופת יכול להתוות לחולה קו מנחה אשר ישפר את בריאותו וייתן לו כלים נוספים להתמודד ולמנוע את הישנות המחלה.

בכנס היו מספר הרצאות מעניינות, אשר הכילו ידע טיפולי רב. בחרתי להתמקד בשלוש מתוכן אשר נתנו מספר כלים טיפוליים.

סרטן הערמונית והטיפול המשולב בו כמודל המגשר בין עקרונות נטורופתים לאונקולוגיה אינטגרטיבית- ד"ר דני קרת

סרטן הערמונית הינו הסרטן הגברי הנפוץ ביותר. ישנן שיטות טבעיות רבות אשר יכולות להיות לעזר בעבודה עם חולי סרטן ערמונית.
המלצות תזונתיות: הגבלת בשר על 300-500 גרם בשבוע, להימנע מבשר מעובד, הגבלת כמות המלח במזון, תזונה המבוססת בעיקרה על מזון מן הצומח, דגנים מלאים ו/או קטניות בכל ארוחה ועוד.

כמו כן, בדקו ומצאו כי התזונה שבה כמות המזונות מהחי היא הנמוכה ביותר כדוגמת תזונת איקינאווה, אשר מתבססת על כמות קלורית נמוכה, פחמימות לא מעובדות, עלים ירוקים ואצות, נמצאה עם שיעורי הסרטן הנמוכים בעולם. התזונה הים תיכונית גם כן נמצאה כתזונה אשר בה שיעורי הסרטן ומחלות הלב נמוכים.
כמו כן, נמצא כי מזונות המכילים אומגה 6, הנמצאים בעיקר במזון מן החי, מעלות את הסיכון לסרטן בשל העובדה שהם מגבירי דלקת ומגבירי לחץ אוקסידטיבי.

חלב: בחלב נמצא הורמון גדילה בשם IGF1 אשר מגביר את הסיכון לסרטן. חלב זהו מזון גורם שגשוג. צריכת מזונות מן החי מגבירה את רמות ההורמון בדם.
בנוסף, גילו כי ויטמין D במינון תקין יכול להקטין את הסיכון לסרטן, לכן כדאי להשתמש בויטמין D למניעת סרטן וגם כחלק מטיפול במחלה.

פירמידת המזון הפונקציונאלית כמודל למניעה וטיפול בסרטן – יוסי שבח

תזונה פונקציונאלית ייעודית מורכבת משני חלקים עיקריים: הימנעות או הפחתת מזונות מעודדי סרטן, ולעומת זאת, צריכת מזונות נוגדי סרטן.

מזונות אשר נמצאו כנוגדי סרטן: אצות, פטריות, צמחי מרפא ותבלינים, ירקות ופירות שונים, אומגה 3+6, מזונות מותססים: מיסו, ממרח דונג'אנג, רימון מותסס.

כמו כן, ישנם מזונות נוספים אשר להם מנגנונים שונים ורבים לפגיעה בתאים הסרטניים: אבוקדו, סויה (ממקור טבעי ולא כתוסף) ,שום, עגבניות, סלק, דובדבן, אוכמניות, רימון ועוד.

מזונות מקדמי סרטן:
סוכרים, תוספי מזון מלאכותיים, דגנים מלוטשים-קמח לבן, מזונות עתירי אומגה 6, עתירי מלח, שומן צמחי מוקשה וטראנס, מוצרים מן החי, ממתיקים מלאכותיים.
נשים אשר צורכות בעיקר שומן שמקורו בשמן זית, סובלות פחות מסרטן שד, מנשים אשר צורכות שומן מהחלב.

הנקה: הנקה משפרת את היכולת של מערכת החיסון נגד גורמים מסרטנים, הזנה מלאכותית לעומת זאת לא מגנה על התינוק.

היבט חשוב נוסף בפירמידת המזון הפונקציונאלית הינו הסעיפים שאינם קשורים לתזונה והם חיוניים לבריאות תקינה, לטיפול ומניעת מחלות, כגון: מגע פיזי וחברתי, ניהול סטרס, מוזיקה ושינה.

תוספי תזונה וצמחי מרפא: קווים מנחים ליצירת פרוטוקול טיפולי בחולה האונקולוגי- שרון בר גיל

מטרות המטפל צריכות להיות חיזוק המטופל וכוח הריפוי של הגוף- הגדלת היעילות של ההקרנות/כימותרפיה, הורדת רעילות והחלשת הסרטן. הטיפול הינו טיפול משלים לרפואה הקונבנציונלית במספר מודלים: תזונה, מגע, צמחי מרפא, גוף נפש ותנועה.

יש להסתכל על המטופל כאדם שלם-  בריאותו, איכות חייו ומערכות הגוף שלו, הסביבה שלו, סוג הגידול.
ישנם צמחים ותוספי תזונה שונים ורבים אשר יעילים בשימוש במחלת הסרטן. להלן מספר אשר נמצאו מתאימים:מגנזיום, רסטרבטרול, NAC, גודג'י, גדילן, גי'נסנג, כורכום, רוזמרין, אומגה 3.

לכל תוסף/צמח יש את המינון המתאים. כדאי לבחור את התוסף שעובד במספר חזיתות וכן ניתן לתמוך בטיפול מבלי להעמיס על המטופל יתר על המידה.

דוגמאות לתוספים אשר נמצאו יעילים בטיפול במחלת הסרטן:

גלוטמין– חומצת אמינו הכי נפוצה בגוף, נחוצה לבניית ריריות מע' העיכול מהפה ועד הרקטום. מקטין תופעות לוואי של כימותרפיה בעיקר מוקוסיטיס- דלקת של מע' הריריות, תופעה מזיקה היכולה לגרום לכיחשון.

DIM– מטבוליט של ירקות ממשפחת המצליבים.עושה תהליך של דה-טוקסיפיקציה, מונע הרחבת כלי דם של גידולים, עושה נורמליזציה לתאים. 1000 מ"ג DIM ליום = 3-4 קילו ברוקולי.

 

ליצירת קשר עם ענת דלל

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו