נשירת שיער (Hair Loss)
תזונה לקויה עלולה לגרום לנשירת שיער או להחריפה. הקפידו לאכול ארוחות מגוונות ומאוזנות המורכבות ממזונות בסיסיים. הרבו באכילת דגנים מלאים, ירקות וחלבונים ממקור איכותי (כמו קטניות, אגוזים, דגים ובשר עוף נטול שומן).
ביוטין משפר את בריאות השיער והקרקפת, ואף יכול במקרים מסוימים למנוע נשירת שיער. המקורות הטובים ביותר לביוטין הם אגוזים, אורז מלא, שמרי בירה ושיבולת שועל. רבים ממזונות אלה עשירים גם בוויטמינים מקבוצה B שמסייעים לצמיחת השיער.
ברזל חיוני לצמיחת השיער. טלו כף מלאה במולסה (נטולת גופרית) מדי יום. כמו כן הכלילו בארוחותיכם כמה מהמזונות הבאים: ירקות עליים (למעט תרד), כרישה, אגוזי קשיו, דובדבנים, פירות מיובשים ותאנים (טריות או מיובשות).
גופכם זקוק לוויטמין C לשם ספיגת הברזל. אכלו פירות הדר לאחר ארוחה עתירת ברזל.
אכלו אגוזים, זרעים (כמו דלעת, חמניות ושומשום) ואבוקדו. מזונות אלה מכילים ויטמין E השומר על בריאות הקרקפת. שמן זית הוא עוד מקור מצוין לוויטמין E.
חשוב לאכול גם מזונות המכילים חומצות שומניות חיוניות כמו אגוזים (אגוזי מלך), זרעי פשתה ודגים.
מזונות שיש להימנע מהם
הימנעו ממזונות הגורמים לדילול מאגרי הרכיבים התזונתיים בגופכם ומשבשים את זרימת הדם, כמו שומנים רוויים ומוקשים, קמח לבן, סוכר לבן ומזון מעובד.
כיצד תנהגו בחיי היומיום?
• מומלץ להרבות באכילת מזון המכיל כמות גדולה של ברזל, כגון בשר אדום דל שומן, פולי סויה, שעועית שחורה, ביצים, דגים, חסילונים, תרד, גזר, תפוחי אדמה ובננות. נשירת שיער אצל נשים נובעת לעתים מחסר בברזל. הגדילו את צריכת היוד על ידי אכילת מזונות כגון אצות או צדפות. מומלץ לשתות מרק העשוי מעצמות בקר.
• הגדילו את צריכת החלבונים מן הצומח, כגון תירס, גרעיני שומשום שחור ופולי סויה. אִכלו מזון בסיסי, כגון ירקות ופירות טריים.
• הקפידו על נטילה של תוספי ויטמינים מדי יום.
טיפול תזונתי
• אִכלו 30 גרם גרעיני חמניות בכל יום.
• השרו במים 5 תמרים אדומים עד שיתפחו. אחר כך בשלו אותם בסיר בתוך 1.5 כוסות מים, במשך 10 דקות. שברו ביצה לתוך הסיר ובשלו במשך 30 שניות נוספות. אִכלו לפני השינה.
• גרעיני שומשום ואגוזים עם סוכר:
המצרכים:
250 גרם גרעיני שומשום שחור,
250 גרם אגוזי מלך,
60 גרם סוכר.
אופן ההכנה:
חממו בבחישה את גרעיני השומשום עם האגוזים, אך אל תחממו יותר מדי. הניחו סוכר במחבת עם מעט מים. חממו וערבבו עד שתתקבל בלילה סמיכה.
הוסיפו את גרעיני השומשום והאגוזים. ערבבו היטב. כבו את הלהבה. העבירו לכלי הגשה גדול, משומן מעט. אִכלו 60 גרם בכל פעם, פעמיים ביום.