Liat_Fly
Liat_Fly

ננוצ'קה הפכה את ביתה

מאת: חגית אריאלי-שיינפלד, איורוודה
זמן קריאה: < 1 דקה
מה שהתחיל כבלון ניסוי במסגרת MEATLESS MONDAY הפך לניתוח לשינוי אישיות/תפריט בביסטרו בר ננוצ'קה, מעוז האוכל הגרוזיני, וביתם השני של בליינים רבים, המעוניינים לשמח את ליבם באלכוהול, מוסיקה טובה לצד תפריט משובח ומרומם רוח
Liat_IN

היהפוך כושי עורו ונמר חברבורותיו? המטבח הגרוזיני/הגיאורגי ידוע באהבתו לגבינות ובשר ושלל מאפים, שמהווים מרכיב חשוב ועיקרי במאכלים גרוזיניים כדוגמת החינקלי המפורסם (כיסוני בשר או גבינה מבושלים), החאצ'פורי (בצק פריך ממולא בבשר או גבינה), הצ'יבוריקי, האספנחיס קדה (מאפה במילוי גבינות ותרד), הצ`קפולי (תבשיל עם בשר כבש ושזיפים) פרשקי בשר ועוד.

אז איך יתרחש הפלא אותו הגדירה אורי שביט כ"רגע מכונן…. בו מסעדת ננוצ'קה הגרוזינית, שנהרות של חלב וטונות של בשר חלפו במטבחה, תהפוך לטבעונית לחלוטין?! ( החל מיום שני הבא).

אם תשאלו את ננה שרייר, בעלת המקום שהפכה לטבעונית – עם אמונה בצדקת הדרך ואג'נדה אקולוגית, כנראה שהכול אפשרי. במיוחד כאשר מדובר במטבח מגוון ועשיר בטעמים, העושה שימוש נרחב באגוזים ובעשבי תיבול.

הגיאורגים בכלל וננה בפרט ידועים בתרבות האירוח הנדיבה שלהם. התפריט החדש ישמור על רוח זו ומעתה תוכלו ליהנות לצד הברנדי, היין ומשקאות אחרים גם משייקים עסיסיים ולתרום להקטנת הפגיעה בטבע. החינקלי יהיה מבוסס על שילוב מעניין של פטריות ועדשים והתפריט יכלול מנות מפתיעות של עלי אורז ממולאות אורז ושקדים, מרק חמציצים, גלילות חצילים ממולאות באגוזים, סלט מנגולד, קולרבי כבוש, קוסקוס ירקות, פחאלי (פלטת מאזטים גרוזינית) מעוררת תיאבון ועוד.

נשמע מסקרן. אנחנו מחכים ל"תפריט טבעוני שמתאים לא רק לטבעונים ושמחה מתפרצת", כפי שנכתב בדף הפייסבוק של ננוצ'קה.

בקרוב – הכתבה המלאה מהביקור במסעדת ננוצ'קה וטעימות מהתפריט הטבעוני החדש!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. ירושלמית

    בתור טבעונית ותיקה למדי (ועם לא מעט שנות צמחונות שקדמו לה), אני מברכת על ההחלטה. מסעדת ננוצ'קה תמיד היתה נפלאה ועם מאור פנים יוצא דופן לאורחיה, ואני בטוחה שיימצאו לנו עכשיו הרבה יותר מנות מופלאות, צבעוניות וייחודיות (גם קודם מצאתי תמיד מה לנשנש שם, כך שאיני מודאגת).
    מאחלת הצלחה רבה עם המהפך ובריאות רבה לכל בעלי ובאי המקום! 🙂