מתכון לביבות בטטה ללא גלוטן
מאת: גלי הנדל
- יועצת מוסמכת לאורח חיים בריא בוגרת המכון לתזונה אינטגרטיבית ניו יורק
לביבות מצוינות שכל בני הבית אוהבים, גם הקטנטנים. דרך נהדרת לצרוך וליהנות מהבטטה הבריאה.
לאלטרנטיבות בריאות נוספות למאכלי החג:
מתכון לביבות בטטה ללא גלוטן
מצרכים:
3-4 בטטות בינוניות
2 ביצים אורגניות
3-4 כפות קמח שקדים
מלח אטלנטי ופלפל שחור (לפי הטעם)
1 ק"ג מלח גס כמצע לאפייה בלבד
אופן ההכנה:
שופכים את המלח הגס על תבנית עם נייר אפייה.
שמים את הבטטות שלמות ואופים כ-45 דקות ב-180 מעלות, עד שהבטטות רכות.
מקלפים את הבטטות ומועכים לפירה.
מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.
על תבנית משומנת קלות מזליפים צורה של פרח.
אופים ב-180 מעלות כחצי שעה.
צרו קשר עם גלי הנדל