himalayaKrem_Fly
Nikui_Fly

מתכון גאוני ללאפה *ללא גלוטן*

במילוי ירקות עסיסית וצבעונית (המתכון ל-10 לאפות) - מתאים גם לסוכרתיים
Nadar_IN
הרבה כבר מכירים את טרנד הכוסמת הירוקה, שניתן להכין ממנה טורטיות ומאפים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן בקלי-קלות.
קבלו הפעם מתכון ללאפה מכוסמת.
הייחודיות במתכון הזה הוא שימוש בעשבי-תיבול וירקות לקבל טעמים נוספים מבלי להשתמש במלח שולחני.
לפי הגישה של הבריאות הטבעית מלח גבישי הוא לא רצוי, בטח לא בצורה עודפת.
במתכון השתמשנו בפלפל-אדום, בצל וזעתר טרי. אבל אפשר להחליף את הפלפל המתוק לסלק ואת הזעתר לטימין.
המתכון מתאים לכולם, ילדים וגדולים, והוא טוב גם לסוכרתיים (להם פחות מומלץ פחמימות עמילניות כדוגמת לחם, פיתה ולאפה מבצק חיטה).
מאוד כדאי לאכול את הלאפה הזו במילוי ירקות צבעוניים, עסיסיים וטריים וגם עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, כוסברה ובצל-ירוק שמוסיפים מלא טעם.
אפשר כמובן למלא גם עם ירקות אנטיפסטי כמו זוקיני, כרובית ועוד
תהנו מהמתכון הזה.

מצרכים להכנת המנה: 
בלנדר
מחבת שיש או נון-סטיק
חצי קילו כוסמת ירוקה (להשרות שעתיים במים ואז לסנן)
כוס וחצי מים
1 פלפל אדום חתוך ומנוקה מהגרעינים
חצי בצל לבן
כף עשב-תיבול טרי או יבש כמו למשל זעתר, אורגנו או טימין
רשות – כפית שטוחה של מלח
אופן ההכנה:
מניחים בבלנדר את הכוסמת (המושרית והשטופה), המים, הפלפל, הבצל והזעתר וטוחנים עד קבלת תערובת אחידה וחלק, המזכירה תערובת של פאנקייק.
מחממים מחבת שיש או נון סטיק וכאשר היא חמה, מוזגים לתוכה כף מצקת מהבלילה ומשטחים אותה בכל המחבת.
הסימן להפוך הוא כאשר הקצוות מתחילות להשחים ונפרדות בקלות מהמחבת באמצעות תרבת. הופכים צד ומחכים דקה נוספת. מוציאים וממשיכים כך עד סיום הבלילה.
ניתן לשמור את הבלילה במקרר עד 24 שעות.
אם הכנתם כמות גדולה של לאפות, אפשר לשמור אותן במקרר ואפילו במקפיא ולחמם בתנור לפני האכילה.
ניתן למלא בסלטים וירקות אנטיפסטי כפי רצונכם
בתאבון!!
מזמינה אתכם לקרוא גם פרטים על סמינר סופ"ש "איזון סוכר בדרך הטבע"
הסמינר מתאים לכל מי שמעוניין לשפר את בריאותו. הוא מורכב משני חלקים חשובים:
חלק ראשון הוא סמינר 3 ימים בקיבוץ פסטורלי בצפון בהם נתנסה ונטעם בהנאה את כל התנאים האופטימליים לבריאות
חלק השני, הכולל תוכנית ליווי של 30 ימים, שמתחילה מיד בתום הסמינר. תוכנית הליווי בהדרכתה של ענת ארגמן, כוללת מפגש פנים אל פנים ומעקב אישי אחר השיפור הבריאותי.
רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו