מתכון בריא לילדים: סלט בטטה, בצל ועדשים
על החשיבות של ארוחה משפחתית משותפת יחד עם הילדים כבר דובר רבות, ואם אפשר לשתף אותם גם בהכנת הארוחה – זה בכלל מצוין.
את המתכון הבא מומלץ להכין יחד עם הילדים. תנו להם לבצע בעצמם כמה שיותר פעולות (תואמות גיל, כמובן) ותיהנו מזמן איכות משותף ואולי אפילו טעימות של מזון חדש.
עצות נוספות לשיפור תזונת הילדים:
איך מייצרים ארוחה משפחתית טובה
טיפים לשיפור תזונת הילדים בתקופת הקורונה
האוכל המושלם לארוחת ערב לילדים
מתכון לסלט בטטה, בצל ועדשים
מצרכים לסלט
כוס עדשים ירוקות או שחורות
1 בצל בינוני לבן או סגול
שמן זית
מלח גס
מייפל
אופציה: חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה לקישוט
מה עושים?
- 1. קולפים את הבטטה, חותכים לקוביות של 2 ס"מ, מערבבים עם כף שמן זית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 35-40 דקות.
- 2. מבשלים כוס עדשים ב-2 כוסות מים, למשך 20-25 דקות.
- 3. חותכים את הבצל ומטגנים / מאדים עד שמתקבל צבע יפה.
-
4. עכשיו מחברים את הכל יחד, מוסיפים 2 כפות שמן זית, כפית שטוחה מלח גס וכף מייפל לטוויסט מעניין. אפשר גם לקשט בפטרוזיליה או כוסברה, אם מתחשק.
מאחלת לכם חיבור מצוין כזה גם במשפחה שלכם: כל אחד מהמרכיבים מוסיף טעם מיוחד, וביחד יוצא משהו פשוט נהדר.
- למתכוני בריאות נוספים