משק ברזילי אורגני בטבע
נסעתי ביום קיץ חם עם חברה שהתחילה לאחרונה לאכול מזון בריא, למסעדה של משק ברזילאי. שתינו אוכלות אוכל אורגני וזה נהדר לבקר במסעדה שמעבר להיותה מקסימה הינה אורגנית ואקולוגית.
הנוף וסביבת המסעדה נהדרים, וברגע שיצאת מדלת מכוניתך וצעדת דרך השער לתוך הגנים האורגנים הנפלאים, כל דאגות העולם שבחוץ נמוגות ונשארות מאחור.
המסעדה נמצאת בתוך מבנה כפרי עם אזור ישיבה חיצוני ומרווח, מוקף בגינה אורגנית עשירה.
החצר על פינות החמד שלה מזמינה אותך לשבת ולהתרגע.
היות וביקרנו ביום קיץ חם התיישבנו בתוך המבנה הממוזג. אזור הישיבה מחובר לחנות ואזור המטבח ומאפשר לך לצפות בהכנת האוכל, מה שאני מאוד מחבבת.
אזור זה כולל גם חנות קטנה, כך שאפשר לקנות מוצרים לבית אחרי הארוחה. המבחר לא גדול, אבל יש מספיק מוצרים כדי לגרום לנו הנאה בחוויית הקנייה. בנוסף למוצרים יבשים יש להם סלסלות של ירקות.
אני רציתי עוד ירקות ירוקים, אז אחד מהעובדים יצא לגן וקטף אותם במיוחד בשבילי – הייתי מאושרת!
בת לוויתי הפעם הייתה אמריקאית לשעבר, שהשתתפה בהרבה סדנאות שלי והיא בעצמה בשלנית מעולה. היא כבר ביקרה במסעדה הזו כמה פעמים בעבר.
הבעלים והרוח מאחורי המסעדה היא מירב ברזילי, אשר הקימה את המסעדה בשנת 2002 בשטח של החווה שבבעלות סבה וסבתה. השפית היא שלי לירון.
החזון של מירב, בעלת המקום:
מירב פתחה את המסעדה ב – 2003, אחרי שנחשפה בחו"ל למסעדות ששילבו באופן דומה מזון אורגני, חיטה ודגנים מלאים, ואוכל בריא וטרי וכל זה בחבילה אחת. כך קיבלה את ההשראה לפתוח מסעדה שתגיש מנות המבוססות על תוצרי החווה האורגנית שברשותה. ההנאה הגדולה שלה היא להביא את החוויה והאוכל הייחודי הזה לקהל הרחב ביותר.
"זה גורם לי עונג גדול כשאנשים מגיעים לכאן ובפעם הראשונה בחייהם טועמים לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, או דגנים שונים שלא טעמו עד היום". חלק מהחזון הוא להוכיח שאפשר היום לנהל מסעדה מצליחה, ידידותית לסביבה מבחינה אקולוגית, שמגישה אוכל בריא, טרי, אורגני וטעים.
תוכניות לעתיד:
החלום הוא לפתוח סניף נוסף, בתקווה בתל אביב או קרוב, לקחת את התוצרים הטריים ולהביא אותם ואת הקונספט אל לב העיר. כפי שמירב מספרת, כשפתחה את המסעדה היו מעט מאד מקומות עם אוכל אורגני בישראל, והיא הרגישה חלוצה בתחומה, כך שהמסעדה שלה היא כמו "ספינת הדגל" של המסעדות מסוג זה, וזה משמח אותה מאד.
הגישו לנו מספר מנות לטעום מהתפריט.
מנות פתיחה:
בהתחלה טעמנו מספר סלטים קטנים ולחם שנאפה במקום. זה כלל: קרפצ'יו סלק עם חומץ בלסמי, מנה מעניינת שהכילה פרוסות דקות של סלק נע במרינדה. אהבתי את המנה אך הרגשתי שהיא יכלה להיות מעניינת יותר. טעמנו גם מחומוס הבית שהיה טעים. אני בד"כ לא אוכלת מוצרי חלב, אך בחרתי לחרוג ממנהגי ולטעום מגבינת לבנה העיזים שהייתה בעלת מרקם קרמי ומלא בטעמים.
מנות עיקריות:
טעמנו קציצות עדשים מונבטות עם רוטב יוגורט אפויות בתנור. המנה היתה טעימה אך שתינו חשנו שהקציצות היו מעט יבשות.
המנה השנייה שטעמנו הייתה קדירה בטאבון ובה מבחר קטניות, ירקות ויין אדום. נהנינו מהמנה אבל שתינו חשנו כי היה אפשר להעשיר את הטעמים. טעמנו גם את סלט קינואה שהיה נהדר, ונהנינו משילוב הטעמים.
לקינוח טעמנו שתי מנות – טפיוקה ועוגת טחינה ותפוחים. שתינו אהבנו את מנות הקינוח, ואני הייתי שמחה למנה נוספת של הטפיוקה.
לאוהבי האלכוהול, יש מבחר של בירות ויינות ולאלו שבאים עם ילדים, ישנם מספר פריטים בתפריט שאני בטוחה שרוב הילדים יאהבו וההורים יהיו מאושרים מכך. זה בהחלט שינוי מבורך משניצל, פסטה מקמח לבן או "ג'אנק פוד" אחר כגון פיצה.
שעות פתיחה:
כל יום בין השעות 22:00-8:00, ביום ו' עד 15:00 ובשבת סגור.
כתובת: משק ברזילי, בכניסה למושב ירקונה, טלפון: 09-7453935.
לאתר של ציונה מלמן
האם לרגשות ולתחושות של בעלי-חיים שלא מזן אדם אין משמעות?
נשגב מבינתי כיצד אנחנו מסוגלים לנצל אותם ככה ולהרגיש טוב עם עצמנו?
ביצים ומוצרי חלב הם מוצרים אלימים. אורגני או לא אורגני.
"מסעדות כל כך אכזריות" ?!?!?!
אולי ניכנס קצת לפרופורציות… יש לך בכלל מושג איזה חיים יש לתרנגולות החופש של המשק? אולי דווקא כיף להן להסתובב ולפזר ביצים פה ושם? בואי לא ניסחף אחרי הססמאות… אלה
או אולי באמת את צורכת את מנת האומגה 3 שלך משמן המרווה הבריאותי ומקבלת אומגה 3 טבעי, משמן מרווה מרושתת.
טבעי לחיים בריאים
הגוף שלהן לא שייך לך. פשוט תעזבי אותן לנפשן. איך את בכלל מעיזה לנצל את חוסר הישע שלהן בשביל להחליט בשבילהן מה טוב בשבילן.
משק "חופש"? תגידי, את אמיתית? רצח, כליאה, קטימת מקורות ושוב רצח הם ""חופש"?
מכבסת המילים בשיאה.