מרק שעועית מפנק ובריא של מסעדת בולונג'רי
השעועית הלבנה היא ממשפחת הקטניות החיוניות לבריאותנו.
היא עשירה בחלבון, מסייעת לאזן את רמות הסוכר, מפחיתה את הסיכון לסרטן, מלאה בסיבים תזונתיים המסייעים למערכת העיכול ותורמים לתחושת שובע ועוד.
במסעדת בולונג'רי בצפת מגישים אותה כחלק מתפריט החורף בגרסת פרווה, ללא בשר.
את המתכון המצויין הזה, השף נועם בכר שמח לשתף גם איתכם.
למתכוני מרקים בריאים נוספים:
ממסעדת סומאק: מרק ירקות שורש, עגבניות וזעתר
מתכון למרק שעועית פרווה
מצרכים
4 כוסות שעועית לבנה שהושרתה 8 שעות לפחות
מעט שמן זית
2 כפות שום כתוש
3 כפות רסק עגבניות
מים
תבלינים: פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור גרוס וכמון
הוראות הכנה
בסיר המרק מטגנים שום כתוש במעט שמן זית.
מוסיפים את השעועית הלבנה לאחר ההשרייה וממלאים מים עד לכיסוי השעועית.
מבשלים על אש נמוכה במשך כשעה וחצי עד שהשעועית מתרככת.
מתבלים לפי הטעם בפפריקה, כמון, פלפל ומלח ומוסיפים את רסק העגבניות.
מבשלים כ-10 דקות נוספות על אש נמוכה עד שהמרק מעט מצטמצם.
בתיאבון!