מרק מיסו מופלא
המתכון הבא לקוח מתוך הספר ״100 מתכונים לנשים עסוקות״ שמכיל 100 מתכונים, בריאים, טעימים ומזינים, שאת כולם ניתן להכין תוך 18 דקות.
לכבוד החורף, בחרתי לשתף אתכם במתכון למרק מיסו אהוב במיוחד,שימלא לכם את הבית בניחוחות אסייתים מענגים, במינימום מאמץ.
למתכוני מרקים נוספים:
מתכון מרק מיסו מופלא
מצרכים (6-8 מנות):
טופו קשה חתוך לקוביות
בצל סגול פרוס דק
2 ס”מ ג’ינג’ר קצוץ דק
גזר פרוס דק
פלפל צ’ילי אדום פרוס דק
6 פטריות – רצוי שיטאקה
1/2 כוס כרוב לבן חתוך דק
כוס נבטים סיניים
ליטר מרק צח או מים חמים
3 כפות ממרח מיסו כהה או בהיר
כף רוטב סויה תמרי
כף שמן שומשום בכבישה קרה
דף אצת נורי או אצת קומבו
2 בצלים ירוקים קצוצים
הוראות הכנה:
אדו את הבצל עם מעט מים רותחים בסיר בינוני על אש
נמוכה.
הוסיפו את הג׳ינג׳ר והצ׳ילי ואדו 3 דקות נוספות תוך כדי
ערבוב.
הוסיפו את המים של המרק לסיר.
הכניסו לתוך הסיר את הגזר, הכרוב, המיסו והסויה
והמשיכו לבשל על אש נמוכה.
הקפידו שהמרק לא ירתח.
הסירו מפטריות השיטאקה את הרגל,
פרסו אותן ובשלו בסיר 5 דקות.
הוסיפו את קוביות הטופו ובשלו 2 דקות נוספות.
כבו את האש והוסיפו את הנבטים.
טפטפו לתוך הסיר מעט שמן שומשום.
הדליקו להבה נמוכה וקלו מעט את אצת הנורי מעל.
חתכו אותה לפרוסות והגישו מעל המרק.
קשטו את המרק עם מעט בצל ירוק.
עוד 99 מתכונים מעולים ומהירי הכנה ניתן למצוא בספר "100 מתכונים לנשים עסוקות". לחצו לפרטים.