מרק דלורית קלויה
מרק דלורית קלויה
הירקות ממשפחת דלועי החורף עשירים ברכיבים תזונתיים: סיבים, ויטמין A, ויטמין C, מגנזיום, מנגן ואשלגן, אך רק מעטים מהם מצטיינים בטעם המיוחד האופייני לדלורית. אם יש לכם מערבל ידני, תוכלו למעוך את המרק בתוך הסיר. ניתן להגיש את המרק בתוספת גרעיני דלעת או דלורית קלויים ומעט שמן גרעיני דלעת. המרק מתאים גם להקפאה.
חומרים: 6 מנות
1 דלורית (750 גרם עד 1 ק"ג)
3 כפות שמן זית מכבישה קרה
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
¼ כפית פלפל אנגלי טחון
6 כוסות מרק ירקות מוכן
1 עלה דפנה
מלח ים ופלפל טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. חוצים את הדלורית לאורכה ומוציאים את הגרעינים. מניחים את חצאי הדלורית על תבנית אפייה משומנת כשהחלק החתוך כלפי מטה.
2. אופים את הדלורית 45 דקות או עד להתרככות. לאחר שהדלורית מתקררת מוציאים את הבשר מהקליפה ושומרים בצד.
3. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את הג'ינג'ר והפלפל האנגלי ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את הדלורית, המרק, עלה הדפנה ו-1 כוס מים לא מוכלרים. מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, כשהסיר מכוסה חלקית.
4. מוציאים את עלה הדפנה. מועכים את המרק בסיר בעזרת מערבל ידני או במעבד מזון, עד לקבלת מרקם חלק. מחממים שוב, לפי הצורך. לפני ההגשה מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
למידע נוסף אודות הספר "הסוד השוויצרי לבריאות מיטבית" בהוצאת פוקוס
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |