מסלקים את השיעול
על פי הרפואה הסינית, ישנם 3 סוגים של שיעול:
הסוג הקר: שיעול בקול רם, עם ליחה דלילה ולבנה, סלידה מקור, ללא הזעה. שיעול זה תוקף בחורף ובתחילת האביב.
הסוג החם: שיעול תכוף מלווה בנשימה כבדה, צרידות וליחה סמיכה וצהובה. שיעול זה מתפתח לרוב בסוף האביב ובתחילת הקיץ.
הסוג היבש: שיעול יבש המלווה בתחושת יובש וגירוד בגרון, ללא ליחה, או שהליחה מתקשה לצאת. השיעול הזה אופייני לסוף הקיץ או תחילת הסתיו.
אז מה עושים?
• הרבו בשתיית מים. שתייה של תה ירוק חם מומלצת במיוחד.
• שִמרו על חום הגוף. שימו לב במיוחד לשינויים במזג האוויר.
מה לא עושים?
• אל תאכלו מזון נא או קר. הימנעו ממזון עתיר שומן או מתובל. אל תאכלו מאכלים מתוקים או מלוחים מדי. רצוי להימנע ממאכלי ים.
• אל תרבו בנטילה של תרופות נגד שיעול.
• הפסיקו מיד לעשן. הפחיתו את צריכת האלכוהול.
כמה מתכונים למשתעלים?
• אם לקיתם בשיעול מן הסוג החם, שתו מרק העשוי מאגסים ומלוטוס:
המצרכים: 1 אגס אסייני Asian pear (או אגס רגיל), כ-250 גרם שורש לוטוס *lotus root, שלושים גרם סוכר.
אופן ההכנה: קלפו את האגס והסירו את החלק המרכזי שלו. הסירו את הבֶּלֶט של הלוטוס. הכינו מהם מיץ באמצעות מסחטת מיצים והוסיפו סוכר. שתו פעם ביום.
• אם לקיתם בשיעול מן הסוג הקר, שתו מרק צנון:
המצרכים: כ-200 גרם צנון דייקון (צנון יפני לבן), 3 גבעולים לבנים של בצל ירוק, 15 גרם ג'ינג'ר.
אופן ההכנה: הניחו בסיר את המצרכים עם 3 כוסות מים ובשלו במשך 5 דקות. שתו פעם ביום.
• אם לקיתם בשיעול מן הסוג היבש, אִכלו אגוזי מלך וגרעיני צנובר עם דבש:
המצרכים: 30 גרם גרעינים של צנובר, 30 גרם אגוזי מלך, 15 מ"ל דבש בהיר.
אופן ההכנה: כִתשו את האגוזים והצנוברים לחתיכות קטנות. ערבבו עם הדבש. אִכלו 7 גרם עם מים חמימים לאחר הארוחה, פעם ביום.
• אם השיעול נמשך זמן רב, אִכלו טופו עם סוכר וג'ינג'ר:
המצרכים: 250 גרם טופו, 60 גרם סוכר, 7 גרם ג'ינג'ר.
אופן ההכנה: הניחו בסיר את המצרכים עם 2 כוסות מים, ובשלו במשך 5 דקות. אִכלו הכול לפני השינה במשך שבוע.
• במקרה של שיעול ממושך, אִכלו ביצים בחומץ:
המצרכים: 70 מ"ל חומץ אורז, 3 ביצים, 30 מ"ל שמן שומשום.
אופן ההכנה: טִרפו את הביצים בשמן, הוסיפו חומץ ובשלו במשך 3 דקות. חלקו ל-2 מנות. אִכלו פעמיים ביום.
שורש לוטוס, צנון דייקון (צנון יפני)ג'נג'ר האן אבקה? דבש בהיר – איזה דבש בדיוק איקליפטוס, פרחי הדר, אבוקדו וכו'
כפית זנגביל, כפית כורכום, כפית פפריקה חריפה, בתוך ספל. למזוג מים רותחים. להמתין כ 1/4 שעה. להוסיף סטיביה להמתקה או דבש.
למתחילים אפשר לצמצם כמויות.
מה זה שיעול חם, שיעול קר?