himalayaKrem_Fly
Thymoquin_Fly

מלבי עם חליטת פירות

מלבי הוא נשנוש שאהוב על אנשים רבים בתצורתו הקלאסית, אך הגיע הזמן להכניס טוויסט ולשדרג את הקינוח המוכר והאהוב

צילום: הדס ניצן

himalayaKrem_IN

מתכון חורפי מחמם ומיוחד – תכון למלבי עם חליטות פירות

מצרכים (ל-6 מנות אישיות):

250 מ"ל שמנת צמחית על בסיס סויה

150 מ"ל חלב קוקוס

50 גרם סוכר

30 גרם (3 כפות) קורנפלור

100 גרם חליטת "מלבי" (חליטת פירות)

30 גרם בוטנים גרוסים

20 גרם קינמון

 

אופן ההכנה:

שלב א' – הכנת במלבי

  1. בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור עם שתי כפות חלב קוקוס לתערובת אחידה ללא גושים
  2. על אש נמוכה מחממים בסיר את השמנת החלב והסוכר
  3. מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים היטב עד להסמכה
  4. מורידים מהאש, שופכים לכוסות קטנות ומצננים

 

שלב ב' – הכנת הציפוי והגשה

  1. שופכים לקערית את חליטת המלבי ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי החליטה
  2. ממתינים מספר דקות עד לריכוך הפירות ומסננים את המים
  3. מפזרים בכל כוס (מעל המלבי) 2 כפיות של החליטה
  4. מכניסים למקרר לשעתיים
  5. מגישים את המלבי קר, ומוסיפים מעל קינמון/בוטנים כל אחד לפי הטעם

בתאבון!

 

ניתן להשיג ב"חוות דרך התבלינים", טל' 04-9533405, לאתר: https://www.derech-hatavlinim.co.il/

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו