LiveWell_Fly
LiveWell_Fly

מיץ חמוציות

מאת: פט קרוקר וסוזן איגלס מתוך הספר "להוציא את המיץ" בהוצאת פוקוס
זמן קריאה: 2 דקות
Bari15_In

ניתן להכין מיץ או רסק חמוציות ולהוסיפם למיצים מתוקים יותר, מאחר שטעמן של החמוציות השלמות והטבעיות הוא חמצמץ. תכולת הסוכר במיץ החמוציות הטבעי נמוכה בהרבה מזו שבמיץ החמוציות המסחרי. אינכם חייבים להוסיף קינמון ואגוז מוסקט. האסטרגלוס מוסיף למיץ סגולות המחזקות את מערכת החיסון.

חומרים: 3 מנות

4 כוסות (1 ליטר) חמוציות שלמות ושטופות
4 כוסות (1 ליטר) מים 2 תפוחים (מזן דלישס)
2 פיסות שורש אסטרגלוס מיובש (לבחירתכם)
½ כפית (2 מ"ל) קינמון טחון
¼ כפית (1 מ"ל) אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:

1. הכניסו למסחטת המיץ את שני התפוחים. לאחר מכן הכניסו את המיץ לסיר גדול והוסיפו את החמוציות, המים והאסטרגלוס (אם בחרתם להוסיפו). הביאו לרתיחה. הנמיכו את הלהבה והניחו לתערובת לבעבע קלות במשך 15 דקות או עד שהחמוציות מתפוצצות. הורידו מהאש וסננו את התערובת. לחצו על הפירות כדי להוציא מהם את מירב המיץ.

2. כשהמיץ מסונן כראוי זרקו את שורש האסטרגלוס (ניתן להשתמש בשאריות שנותרו למתכון אחר) וערבבו במיץ קינמון ואגוז מוסקט. קררו לפני ההגשה או ערבבו עם מיצים אחרים כדי להכין פונץ' פירות או מעדנים קפואים.

3. כדי לאחסן: מזגו את המיץ למיכל זכוכית עם מכסה. הניחו במקרר והקפידו לסיים את המיץ בטרם יחלפו יומיים.

מידע קצר על החמוציות (Vaccinium Macrocarpon)

החמוציות גדלות באופן טבעי באזורים הקרירים בחצי הצפוני של כדור הארץ. האירופים התוודעו לפרי זה רק בשנת 1677 כשהמתיישבים באמריקה שלחו למלך צ'רלס השני מתנה מהעולם החדש: שתי חביות "סמפ" (תירס הודי מרוסק ומורתח), 3,000 דגי בקלה ו-10 חביות של חמוציות.

מטעי חמוציות גדלים על אדמה ביצות ואת פירותיהם הבשלים ניתן לקטוף רק לאחר חמש שנים ממועד הנטיעה. לאחר שהעץ הגיע לבגרות, הוא מתחיל לצמוח במהירות (כמו צמח התות), כשקנוקנותיו נשלחות לכל עבר. עץ בוגר יכול לתת פרי במשך למעלה מ-100 שנה. למרות שכיום מקובל לקטוף את הפירות בצורה מיכנית, יש הקוטפים חמוציות באופן ידני, בעזרת תרווד עץ שתוכנן במיוחד למטרה זו ובו שיני מתכת דמויות מסרק המנתקות את החמוציות מהגבעולים ומנתבות אותם לקופסה הצמודה אליו.

את החמוציות מאחסנים על פי יכולת ה"קפיצה" שלהן. הקוטפים פיתחו כמה דרכים מבריקות להפרדה בין הפירות הצמיגים ביותר לבין אלה שמכילים פחות אנרגיה.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו