מוקפץ מפתיע, מהיר ובריא
המתכון הבא הוא דרך נפלאה להנות מאותם טעמים עם הרבה דברים טובים במינימום זמן ומאמץ.
זו יכולה להיות ארוחת צהריים או אפילו ערב מחממת ומהירה. אפשר לגוון בירקות לפי מה שאוהבים ומה שיש במקרר.
במתכון הזה השתמשתי בברוקולי (ירוק) וגזר (כתום או צהוב). אפשר להוסיף עלי תרד או קוביות דלעת ואפילו אפונה או שעועית ירוקה.
המרכיבים
2 שיני שום קצוצות
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר טרי
2 ס״מ שורש כורכום טרי
1/2 כפית צ׳ילי
1 כף שמן קוקוס או זית
2-3 כוסות מים
1-2 כף סויה ללא גלוטן וללא סוכר
1 כף סוכר קוקס או סילאן – לא חובה, לטעון לפני שמוסיפים!
2 כפות גדושות חמאת שקדים
1 חבילה ברוקולי חתוכה
2-3 גזרים חתוכים
8 עגבניות שרי
לגיוון אפשר להוסיף
עלי תרד, 1/2 כוס אפונה, 1 כוס שעועית ירוקה או כל ירק אחר שאוהבים
4-5 עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה
במחבת או בווק מבשלים מעט את השום, הג׳ינג׳ר והכורכום עם השמן. מוסיפים מים, צ׳ילי, סויה, סוכר קוקוס ומערבבים. מוסיפים את החמאת שקדים ומערבבים. טועמים מתקנים תיבול ומקפידים לא להגיע לרתיחה.
מוסיפים את הירקות החתוכים ומבשלים כ5 דק עד שמתרככים מעט.
מגישים עם נודלס או קערת אורז בסמטי או בליווי טופו או מנה חלבונית אחרת.