מה הסוד שמאפשר לאיטלקיות לאכול פיצה ולהישאר במידה 36?
אין סוף מחקרים, מאמרים, והרצאות ניסו להגדיר ולאפיין מהי "תזונה נכונה". לא מפתיע שעד היום לא נמצאה הסכמה בנושא וכל טרנד או תאוריה חדשה זוכה מיידית לכמות של תומכים עם מספר זהה של מתנגדים.
כולם צודקים וכולם טועים!
אין תזונה אחת שמתאימה לכולם, כמו שאין ריח אחד שנעים לכולם, גבר אחד שמתאים לכל הנשים, נעל אחת שמתאימה לכל רגל וכדומה.
אנחנו שונים אחד מהשני
במראה החיצוני, השונות נתפסת כמובן מעליה וההשפעה הגנטית ברורה לכל עין ונתפסת כטבעית לגמרי. אפילו קווי דמיון בין בני אותה עדה מוסברת כזהות מסוימת במאפיינים הגנטיים, אז למה לחשוב שהתהליכים הפנימיים שלנו זהים אצל כולנו ובהתייחס לתזונה, למה לחשוב שהמזון שמתאים לאחד יתאים בהכרח לכולם?
מה מתאים לי? פליאו או טבעונות?
ההצלחה של דיאטת הפליאו לא מפתיעה כמו גם הטבעונות שבקצה השני ולא בהכרח בגלל אידיאולוגיה. שכן, בעוד ששומן רווי מתפרק היטב אצל חלקנו, אצל אחרים הוא ישפיע על רמות הכולסטרול, על התחושה הכללית ומגוון פרמטרים אחרים. דוגמא אחרת ניתן לראות בקפאין – הקפאין היקר שהפך לחלק בלתי נפרד מההרגלים היומיומיים שלנו.
אישית, אל תנסו לדבר איתי לפני טקס קפה הבוקר, אומנם אני שותה אותו חלש ועם חלב, אבל זה מספיק כדי לחבר אצלי את הניורונים במח ולהתחיל את היום. ולמרות שאני יכולה לשתות גם קפה לפנות ערב ולהירדם תוך דקות, הרי רבים אחרים מתבאסים מלילה לבן ואין סוף מאבקים עם הכבשים שלא מוכנות להיכנס לישון בדיר אם שתו קפה אחרי השעה 18:00.
נוטריגנטיקה – Nutrigenetics
Nutrigenetics הוא התחום המדעי החוקר את הקשר בין גנטיקה לתזונה, תחום זה התפתח בזכות מחקר מיפוי הגנום האנושי שהסתיים ב 2003. מחקר שבזכותו הגנטיקה הפכה להיות מפתח קסמים במספר הולך וגדל של תחומים – כך בתחום הפלילי, מציאת שורשים משפחתיים, יש אפילו אבחונים להתאמה זוגית וכמובן בתחום הרפואה. מגוון הטיפולים הרפואיים הניתנים לכל חולה לפי הגנטיקה האישית שלו גדל בהתמדה כולל בכמה סוגים של מחלת הסרטן, ואי אפשר לדבר על גנטיקה בלי להתייחס לקורונה שכן כל פיצוח הוירוס והזיהוי שלו מתבצע באמצעות זיהוי המצעות הויאנטים הגניטיקים של הוירוס וחיפוש הימצאותו בדגימת הרוק שלנו לפיה מתייגים אותנו כ"חיוביים" או "שליליים".
וכל זה יש ברוק?
באמצעות דגימת רוק פשוטה (כן, בכל תא בגוף יש את כל המידע הגנטי שלנו והכי פשוט לעבד את המידע ברוק) המתבצעת בערכה ביתית יעודית (הנמסרת ונאספת ע"י שליחים) אפשר תוך מספר שבועות לגלות מה הסוד הגנטי האישי של כל אחד בהתייחס לתזונה ופעילות גופנית. האבחון מספק מידע חיוני ומרתק שעושה אחת ולתמיד סדר בהתלבטות התמידית של "מה אני צריך לאכול".
השירות של החברה כולל מערך של יועצי תזונה שבשלב השני יודעים לדייק את המלצות התזונה האישיות בהתאם לנתוח הפוטנציאל הגנטי כפי שבא לידי בטוי באבחון יחד עם מידע המשקף את המצב הנוכחי של הלקוח.
פעם בחיים לכל החיים
מכיוון שהגנטיקה שלנו נקבעה עוד בהיותינו בבטן אמנו והיא לא משתנה אף פעם, האבחון מתבצע פעם בחיים והוא נכון ולא משתנה כל החיים, האבחון משקף את הפוטנציאל הגנטי וזהו מידע משמעותי הרבה מעבר לצורך העכשווי של ירידה במשקל, שיפור מדדים מסוימים בבדיקות הדם או שיפור התחושה הכללית, האבחון מהווה מעין "מדריך הפעלה" אישי של הגוף. התובנות המתקבלות בזכות התהליך של MyBio לעיתים מהוות Game Changer משמעותי ללקוחות רבים וזה לא מפתיע.
ידעתי
אני מאד מאמינה באינטואציה ומאמינה שהגוף מדבר אלינו, רק שלא תמיד אנחנו מקשיבים לגוף וגם אם מקשיבים לעיתים קרובות החשקים שלנו חזקים יותר מהקול השקט של האינטואציה.
מי שקשוב לגוף שלו ונמנע מתזונה שהבטן אומרת שלא מצדיק את רגעי ההנאה ממנו, ימצא אף הוא מידע חיוני לבריאותו שכן יש מגוון אדיר של מרכיבי מזון, ויטמינים ומינרלים לגביהם האינטואציה פחות רגישה (מעולם לא שמעתי על מישהו שאמר: "מממ..נראה לי שאני חווה רמת ה -B6 ירודה").
יש דבר כזה תזונה נכונה – אבל לא תזונה אחת זהה לכולם
אפשר להיכנס ולדבר על תזונה לפי עדות (מי אמר תימנים ולא קיבל ג'חנון?), או חלם על איטליה ולא קיבל פסטה / פיצה. ומה נגיד על הצרפתים שטוחנים בגטים, גבינות שמנות ונכנסים למידה 36?
אז ישנה זהות וקווים דומים בקרב קבוצות אתניות שונות ויש גם דמיון רב בין הממצאים הגנטיים לשייכות לפי סוג דם, אבל בעוד שהתזונה לפי תאוריה זאת מחלקת את כל האוכלוסיה ל-6 קבוצות דם שונות הרי אבחון גנטי הנו אישי, פרטני, ואין שני דו"חות זהים כמו שאין תאומים זהים התואמים ב 100% .
אז הגיע הזמן להפסיק לנחש, לנסות, לטעות ולנסות שוב… הגיע הזמן פשוט להכיר ולדעת. כי בסופו של דבר , אין דבר שיקר לנו יותר מהגוף ומהבריאות האישית שלנו, לא?
הכותבת – נועה לור כרמלי הנה יזמית ובעלת חברת MyBio