מהמנה הראשונה ועד הקינוח - מתכונים נהדרים לפסח עם שמן קטו-אויל (MCT)
מאז השקתו בארץ, הפך שמן קטו-אויל (MCT) לשמן המועדף על שוחרי בריאות רבים. זאת הן בשל טעמו הנייטרלי ונוחות השימוש בו, והן בשל יתרונותיו הבריאותיים הרבים.
למידע נוסף אודות שמן KETOIL:
השף והנטורופת צחי בוקששתר מסביר מדוע זהו השמן המועדף עליו
מהפכה במטבח בטיגון ובבישול – שמן MCT
בין אם אתם מנוסים בשימוש בשמן זה ובין אם התחלתם להתנסות בו רק לאחרונה, תמיד אפשר ללמוד מנסיונם של העובדים עצמם בחברה המשווקת את השמן בארץ.
לכבוד חג הפסח – עובדי אומגה 3 גליל משתפים אותנו במתכונים הכי טעימים שהם מכינים לחג עם שמן קטו-אויל (MCT).
המטבוחה של אביה הנטורופתית
רכיבים:
פלפל אדום
פלפל ירוק בהיר
5 עגבניות
6-10 שיני שום קצוצות או פרוסות
פלפל חריף – שמים לפי הטעם
מלח
1/4 כוס קטו-אויל (שמן MCT)
אופן ההכנה:
מטגנים בשמן קטו-אויל את הפלפלים עד ריכוך.
מוסיפים את העגבניות ואת השום ומבשלים 40-60 דקות.
מוסיפים מלח לקראת סוף הבישול.
אורז "פרא" של נירו מהתפעול
רכיבים:
2 כוסות אורז אדום
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
חצי צרור שמיר
2 בצלים גדולים
כף פלוס סילאן
קטו-אויל (שמן MCT)
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז עם שמן קטו-אויל, מלח לפי הטעם ו-4.5 כוסות מים במשך כ-40 דקות.
במקביל, מטגנים במחבת עם שמן קטו-אויל בצל להזהבה.
לפני שמכבים את האש, מוסיפים את הסילאן, מערבבים ומניחים להתקרר קצת.
קוצצים את הירוקים, מוסיפים לבצל ומערבבים עם האורז.
קציצות פרסה (כרישה) של מרים, אמא של בתיה מנהלת השיווק
רכיבים:
6 כרישות
3 ביצים (עדיף אורגניות)
3 כפות קמח מצה
מלח/פלפל
קטו-אויל (שמן MCT) לטיגון
אופן ההכנה:
חותכים את הכרישה, כולל החלק הירוק.
שוטפים היטב ומרתיחים במים עם מעט מלח עד שמתרכך.
טוחנים ומוסיפים את יתר המרכיבים.
מחממים מחבת, ומטגנים בטמפ' נמוכה בקטו-אויל (שמן MCT) עד הזהבה.
כדורי תמרים וקשיו של עמית מנהלת הרכש והרגולציה
רכיבים:
200 גרם תמר מג'הול
85 גרם קשיו
1 כף טחינה
1 כף קטו-אויל (שמן MCT)
3 כפות קוקוס
קורט מלח
אופן ההכנה:
קוצצים את הקשיו במעבד מזון, מוסיפים את יתר הרכיבים וקוצצים עד שנוצרת תערובת אחידה. יוצרים כדורים ואוכלים בתיאבון.
סורבה פירות יער חמצמץ של אורן מהמכירות
רכיבים לכ-20 שלגונים אישיים:
5 כוסות של פירות יער (אפשר פרי ספציפי, אפשר לשלב כמה סוגים, אפשר קפואים ואפשר טריים)
2 כוסות שמן קטו-אויל (שמן MCT)
* מי שלא מקפיד על תזונה קטוגנית יכול להוסיף המתקה
אופן ההכנה:
בבלדר שייקים טוחנים את הפירות עד כמה שניתן (יותר קל עם פירות טריים או לתת לפירות הקפואים להפשיר מעט).
בשלב הזה ניתן לסנן את התערובת במידה ורוצים ארטיק חלק יותר.
מחזירים לבלנדר ומוסיפים את השמן וממשיכים לטחון (מי שרוצה להוסיף ממתיק זה הזמן). כדי שהשמן לא יצוףן צריך ליצור אמולסיה אחידה בעזרת ערבוב מהיר ועוצמתי.
מעבירים לקופסה ומכניסים למקפיא ל-20 דקות.
לאחר 20 דקות מוצאים מהמקפיא, מערבבים בעזרת מזלג ומכניסים לעוד 30 דקות.
ממשיכים כך עד שמתקבל מרקם של גלידה (התערובת לא נוזלת אלא מחזיקה את צורתה).
ניתן בשלב הזה לחלק לכלים אישיים ולאכול או לחלק לכוסות עם כפית או מקל של ארטיק ולהשאיר במקפיא ללילה.