supherb_Fly
supherb_Fly

מג'דרה כוסמת ירוקה

מאת: קייל – מטבח טבעוני ביתי
זמן קריאה: < 1 דקה
טוויסט נהדר למג'דרה הרגילה - גם במרכיבים וגם בתיבול

צילום: קייל – מטבח טבעוני ביתי

Laisha_In

כ-5 מנות

המרכיבים

2-3 גבעולי מנגולד
שמן קוקוס/שמן זית
2 כוסות כוסמת ירוקה
2 כוסות נבטוטי עדשים ירוקות
לתערובת התבלינים

3 כפיות כמון
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
חצי כפית זרעי שומר טחונים
1 כפית חוו'יג' למרק
3/4 כפית כורכום
1/2 כפית הל
1/4 כפית פלפל אנגלי
3/4 כפית פלפל שחור
1-2 כפיות מלח לפי הטעם
1/4 כפית סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה

מבשלים את הכוסמת כמו שמבשלים פסטה – מרתיחים סיר גדול עם מים, לאחר שרתחו מוסיפים כוסמת, כפית מלח, ומעט שמן זית. ממשיכים לבשל כרבע שעה עד שהכוסמת מתרככת אבל לא יותר מידי רכה. ממש כמו פסטה. מעבירים למסננת.

מבשלים את העדשים. בזמן שהעדשים מתבשלות – קוצצים את גבעולי המנגולד, מטגנים אותם בשמן קוקוס, עד שהם נהיים שקופים ומעט שחומים, מוסיפים את תערובת התבלינים והעדשים.  מערבבים עם כף מעץ למשך 3-4 דקות עד להשחמה של העדשים. מוסיפים 2 כוסות מים, מרתיחים, ומבשלים עוד כ-11 דקות.

לתוך הסיר עם העדשים מעבירים את הכוסמת המסוננת ומערבבים עם כף מעץ. במיוחד בשלב הזה חשוב לא לעזוב את הסיר על האש (!) כיוון שהכוסמת שותה מהר מאוד את המים ואם תשאירו אותה יותר מידי תצא לכם דייסה ולא מג'דרה.

מורידים מהאש כשהסיר למטה לח אבל רוב הנוזלים נספגו ומעבירים לכלי הגשה. אפשר לפזר למעלה קצת פטרוזיליה וכוסברה קצוצים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו