PassoverFocus_Fly
PassoverFocus_Fly

לחם כוסמין

מאת: רינה ברינה
זמן קריאה: < 1 דקה
PassoverFocus_IN

סטארטר:

1/2 ק"ג קמח כוסמין
4 גר' שמרים יבשים
500 גר' מים
• מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה , מכסים ונותנים לנוח 3-5 שעות

בצק:

1/2 קג קמח כוסמין
4 גר שמרים יבשים
90 גר' שמן
1 כף מלח
מים לפי הצורך

אפשר להוסיף כל תוספת שמתחשק לכם באיזה כמות שרוצים, למשל: כל סוגי האגוזים, גרעינים או זרעים, פירות יבשים, תבלינים מיובשים.

אפשר גם להוסיף זיתים, עגבניות מיובשות…..

מכינים את הלחם:

• לשים עם וו הלישה את הסטארטר עם הקמח והשמרים (ואת התוספות היבשים) במערבל.
•  מוסיפים את השמן (והתוספות הרטובות).
• מוסיפים מלח ומים לפי הצורך וממשיכים ללוש עד שמקבלים בצק אחיד, חלק ורך מאד.
• מחלקים את הבצק בין שתי תבניות קטנות או אחת גדולה של לחם. הבצק צריך להגיע עד ל 2/3 מגובה התבנית.
• נותנים לנוח עד שהבצק מגיע לקצה של התבנית, כחצי שעה.
• מרטיבים במים ואופים בתנור ב 180 מעלות בין 30-50 דקות, תלוי בגודל של הלחם.
• הדרך הכי טובה לבדוק אם הלחם מוכן, הוא לבדוק את חום הלחם עם מד חום של אפייה. צריך להגיע ל100 מעלות.
• לקרר על רשת ולאכול או להקפיא.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו