לזניה טבעונית עתירת חלבון וללא גלוטן
ככלל אני דוגלת באכילת אגוזים ושאר גרעינים בצורתם הטבעית וללא חימום.
במתכון הבא התגמשתי, והקשיו מחומם.
דפי הלזניה בהם בחרתי עשויים מעדשים צהובות אשר להן שלל יתרונות, ביניהם:
- מסייעות במצבי אנמיה
- עשירות בחלבון
- עשירות בסיבים תזונתיים
- מקנות תחושת שובע לזמן ממושך
- מאזנות רמות הסוכר
- מאזנות כולסטרול וטריגליצרידים
- משפרות מדדי לחץ דם
- משפרות מצב רוח
למתכוני בריאות נוספים של אוכל איטלקי:
מתכון לזניה טבעונית עשירה בחלבון
רכיבים:
חבילת דפי לזניה מעדשים צהובות
לרוטב:
בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום טרי, כתושות
תרד – צרור גדול קצוץ גס
כף שמן זית
2 כוסות מים
תיבול:
מעט מלח הימלאייה גס, פלפל שחור גרוס, פלפל שחור טחון, פפריקה מתוקה ואורגנו מיובש
לקרם קשיו:
כוס וחצי קשיו טבעי לאחר בישול של כ-20 דקות במים
2 כפות שבבי שמרי בירה
מעט מלח הימלאייה גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
הזהיבו את הבצל בשמן הזית
הוסיפו את התרד ומעט מים
ערבבו עד לאידוי והתרככות של התרד
הוסיפו את התבלינים וערבבו במשך כמה שניות
הוסיפו מים והביאו לרתיחה
במקביל, טחנו את מרכיבי קרם הקשיו בבלנדר, עד לקבלת מרקם קרמי אחיד
בתבנית מרופדת בנייר אפיה סדרו בשכבות: דפי לזניה, רוטב, קרם קשיו וכן הלאה
כסו בנייר אפיה ואפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-45 דקות.
לבריאות ובתיאבון!