Bari15_Fly
Bari15_Fly

לזניה טבעונית עתירת חלבון וללא גלוטן

מאת: - יועצת תזונה טבעית, בוגרת מדיקולג' ביה"ס לרפואה משלימה של המכללה למנהל
הלזניה היא מנה איטלקית אהובה ומשביעה ואפשר בקלות להפוך אותה למנת בריאות טבעונית ונטולת גלוטן

לזניה טבעונית עתירת חלבון. צילום: מורן איינשטיין

Bari15_In

ככלל אני דוגלת באכילת אגוזים ושאר גרעינים בצורתם הטבעית וללא חימום.

במתכון הבא התגמשתי, והקשיו מחומם.

דפי הלזניה בהם בחרתי עשויים מעדשים צהובות אשר להן שלל יתרונות, ביניהם:

למתכוני בריאות נוספים של אוכל איטלקי:

פסטה "בולונז" מעדשים

פיצה קראנצ'ית מכרובית

ריזוטו קרם שקדים ועשבי תיבול

מתכון לזניה טבעונית עשירה בחלבון

רכיבים:

חבילת דפי לזניה מעדשים צהובות

לרוטב:

בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום טרי, כתושות

תרד – צרור גדול קצוץ גס

כף שמן זית

2 כוסות מים

תיבול:

מעט מלח הימלאייה גס, פלפל שחור גרוס, פלפל שחור טחון, פפריקה מתוקה ואורגנו מיובש

לקרם קשיו:

כוס וחצי קשיו טבעי לאחר בישול של כ-20 דקות במים

2 כפות שבבי שמרי בירה

מעט מלח הימלאייה גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

הזהיבו את הבצל בשמן הזית

הוסיפו את התרד ומעט מים

ערבבו עד לאידוי והתרככות של התרד

הוסיפו את התבלינים וערבבו במשך כמה שניות

הוסיפו מים והביאו לרתיחה

במקביל, טחנו את מרכיבי קרם הקשיו בבלנדר, עד לקבלת מרקם קרמי אחיד

בתבנית מרופדת בנייר אפיה סדרו בשכבות: דפי לזניה, רוטב, קרם קשיו וכן הלאה

כסו בנייר אפיה ואפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-45 דקות.

לבריאות ובתיאבון!

צרו קשר עם מורן איינשטיין



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו